Silvа: Građani, računajte na mene!

Izvor: Mondo, 17.Sep.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silvа: "Građani", računajte na mene!

Ofanzivni vezista potpisao novi, petogodišnji ugovor sa Mančester sitijem. "Osećam se kao kod kuće", rekao pošto je stavio potpis na papir.

Roberto Manćini i rukovodstvo Mančester sitija razmišljaju o budućnosti.

To je dokazano i u ponedeljak, kada su potpisali novi ugovor i sa trećim prvotimcem u skorije vreme. Posle golmana Džoa Harta i defanzivca Vensana Kompanija na vernost plavom dresu obavezao se i David Silva.

"Veoma sam zadovoljan zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << što sam ovde već dve godine. Srećan sam klubom, gradom, navijačima i svima oko Sitija. Oduševljen sam što sam produžio ugovor i zaista se u Mančesteru osećam kao kod kuće", rekao je u klupskim prostorijama.

Reprezentativac Španije stavio je potpis na papir uoči odlaska sa ekipom u domovinu, na megdan Real Madridu, u okviru prvog kola Lige šampiona.

U svlačionici nazvan "Merlin", zbog svojih "čarobnjačkih" sposobnosti na terenu, Silva je od dolaska iz Valensije odigrao više od 70 utakmica za Siti. Brzo je ušao i u srca navijača, pa je tri puta osvajao nagradu "najbolji igrač meseca".

Prošle sezone izborio je mesto u "idealnom timu Premijer lige".

"Osvojili smo titulu i još dva trofeja. Tim raste i sada ciljamo Ligu šampiona, tako da je i to jedan od razloga zbog kojih sam odlučio da ostanem ovde i pokušam da je osvojim. Kao što sam rekao, osećam se veoma prijatno u Mančesteru, a navijači su me podržali od kad sam stigao".

U ugovoru je navedeno da će boraviti u Sitiju do leta 2017. godiine. Sudeći prema njegovim rečima, očigledno je da ne bi imao ništa protiv toga.

"Građani" posle četiri kola Premijer lige zauzimaju četvrto mesto na tabeli, sa dve pobede i dva remija. Silva je nastupio u svakoj utakmici.

Mančester siti igraće u Grupi D Lige šampiona, uz Ajaks, Borusiju Dortmund i Real Madrid.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.