Sikimić, Zvezdin spasilac!

Izvor: Mondo, 16.Okt.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sikimić, Zvezdin spasilac!

Loša utakmica, ali uzbudljiva završnica u duelu Crvene zvezde i Čukaričkog.

Uskoro opširnije...

Trener domaćeg tima, Miodrag Božović, za ovu utakmicu nije mogao da računa na lakše povređenog Mihaila Ristića, dok je Ugo Vijeira ostao na klupi za rezervne igrače jer, nezvanično, nije potpuno zdrav. Umesto mladog reprezentativca Srbije kraj leve aut linije ponovo će igrati iskusni Dušan Anđelković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok će u špicu umesto Portugalca biti Predrag Sikimić.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Anđelković - Donald, Poletanović (78. Rendulić) - Mouče (68. Plavšić), Kanga (85. Vijeira), Ruiz - Sikimić.

ČUKARIČKI: Petrić - Bulatović (35. Đurić), Pjasentin, Živković, E. Mašović - Lagator, Docić (60. Ožegović), Regan, Kajević (73. A. Mašović), Srnić - Jevtić.

Glavni sudija utakmice je Nenad Đokić.

Po zvaničnoj informaciji, na stadionu je 5.200 gledalaca.

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- GOOOL! Zvezda vodi 3:1 pošto je Ugo Vijeira u trećem minutu nadoknade iskoristio još jedno odlično dodavanje Dušana Anđelkovića.

- Još tri minuta nade za Čukarički da može do novog izjednačenja.

- GOOOL! Zvezda ponovo vodi od 87. minuta. Predrag Sikimić je odlično reagovao na centaršut Anđelkovića iz kornera i udarcem glavom, u padu, savladao Petrića.



Izvor: YouTube

- Poslednja izmena u Zvezdi. Od 85. minuta umesto Kange igraće Ugo Vijeira.

- GOOOL! Čukarički stiže do izjednačenja u 83. minutu. Lukas Pjasentin se iskupio za autogol i "bombom" sa skor 30 metara iz prekida savladao Filipa Manojlovića.



Izvor: YouTube

- Odlična šansa za Ruiza u 80. minutu, ali je Petrić pravovremeno istrčao i "ušao u šut" Zvezdinom ofanzivcu.

- Druga izmena u domaćem timu. Odlučio je Miodrag Božović da pojača odbranu, pa je umesto Poletanovića od 78. minuta u igri Rendulić.

- Sjajna lopta Plavšića za Sikimića u 77. minutu, koji je izbio sam pred Petrića, ali pošto je bio iskosa po desnoj strani, odlučio je da pošalje loptu u sredinu ka Kangi, što je Živković iskoristio da požrtvovanom intervencijom otkloni opasnost.

- Poslednja izmena u timu Čukaričkog. Umesto Kaljevića, od 73. minuta na terenu je Alen Mašović.

- Prva izmena u Crvenoj zvezdi, Pablo Mouče je zamenjen posle još jedne neubedljive partije, a umesto njega u 68. minutu je ušao Srđan Plavšić.

- Druga izmena u timu Čukaričkog. Umesto Docića, od 60. minuta u igri je Ognjen Ožegović.

- GOOOL! Crven zvezda vodi od 57. minuta autogolom Lukasa Pjasentina! Docić je izgubio loptu na sredini terena, usledila je kontra preko Džona Ruiza, koji je progirao Kangu, a on pokušao u sredini da doda do Sikimića, ali je to loše učinio. Na njegov sreću, lopta se od Pjasentina odbila u gol Čukaričkog.



Izvor: YouTube

- Još jedan snažan šut Kange sa distance, ovaj put iz igre, ali je Petrić bio dobro postavljen. Bilo je to u 55. minutu...

- Odlična lopta Kange za Ruiza u 49. minutu, ali je Dragoljub Srnić sjajno blokirao šut Zvezdinog krila.

- Drugo poluvreme je počelo bez izmena u sastavima.

Poluvreme. Nadamo se da će se igrači oba tima probuditi u pauzi, inače će i gledaoci zaspati...

- Donald je izgubio loptu pred kaznenim prostorom gostiju u 40. minutu, posle čega je usledila kontra "tri na dva", ali nisu uspeli igrači Čukaričkog da ozbiljno zaprete...

- Prinudna izmena u timu Čukaričkog zbog povrede Darka Bulatovića. Od 35. minuta umesto njega će igrati Đorđe Đurić.

- Dobar skok Sikimića i šut glavom u 35. minutu, posle centaršuta Petkovića, ali malo preko gola.

- Odličan šut Kange iz slobodnog udarca sa oko 25 metara u 27. minutu. Lopta je išla pod prečku, ali je Petrić uspeo da interveniše i skrene je u korner.

- Provukao se Lagator samo sa žutim kartonom u 25. minutu! Defanzivac Čukaričkog povlačenjem je zaustavio Sikimića na dobro dodavanje Kange, a bio je poslednji igrač u odbrani svog tima. Sudija Đokić mu je, ipak, progledao kroz prste...

- Nema mnogo uzbuđenja posle 25 minuta, osim pomenutih kornera na obe strane. Zvezda ima više loptu u svom posetu, ali se "brđani" dobro brane.

- Stativa posle kornera Čukaričkog u 13. minutu i to direktno iz ugla! Marko Docić je odlično "zavrnuo" loptu, a mladi Filip Manojlović imao pomoć okvira gola.



Izvor: YouTube

- Umalo da Zvezda povede u 10. minutu. Mouče je centrirao iz kornera, a Donald šutirao glavom, ali pored gola...

- Prvu šansu u utakmici imali su gosti, već u 2. minutu, ali je Manojlović na vreme istrčao i stigao do lopte pre Jevtića, inače bivšeg napadača crveno-belih.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.