Sigurni Inter i Sampdorija

Izvor: B92, 25.Okt.2009, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurni Inter i Sampdorija

Fudbaleri Intera i Sampdorije zabeležili su pobede na vom terenu u prvim utakmicama devetog kola italijanske Serije A.

Sampdorija je na 'Marasiju' bila ubedljiva protiv Bolonje - 4:1, dok je tim Žozea Murinja sa 2:1 pobedio Kataniju na 'Meaci'. Ova dva tima su tako zadržala vodeće pozicije u 'kalču' i posle devet odigranih utakmica. Inter je prvi sa 22 boda, dok Đenovljani imaju dva boda manje.

Portugalac na klupi Intera mogao je u duelu sa Katanijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da računa na oporavljenog Samjuela Etoa, dok je zasluženi odmor dobio najbolji igrače ekipe u dosadašnjem delu sezone Dejan Stanković koji je odigrao poslednjih 15-ak minuta.

Inter je sve dileme rešio u prvih pola sata iako je u poslednjih pest minuta morao da strahuje za pobedu. Prvi gol pao je u 14. minutu, a strelac je bio ove sezone osporavani Suli Muntari. Ganac je pokušao da pronađe Etoa u kaznenom prostoru, Kamerunac nije uspeo da dođe do lopte i ona se uz dosta sreće našla u mreži gostiju za vođstvo Intera.

Nakon prečke Vijere i nekoliko poluprilika prednost je duplirana u 31. minutu Gol je postigao Holanđanin Vseli Snajder koji je lepim udarcem prebacio živi zid posle prekida i savladao golmana Kampanjola za 2:0.

Inter se tim vođstvom zadovoljio i nije stvorio puno prilika u nastavku. U 84. minutu gosti su iznenada došli do gola. Golman Žulio Cezar oborio je Plazmatija u kaznenom prostoru a siguran izvođač penala bio je Maskara.

Ipak, Katanija do kraja nije uspela da napravi iznenađenje i bodovi su ostali u Milanu.

U drugoj subotnjoj utakmici Sampdorija je lako izašla na kraj sa Bolonjom. Golove za Đenovljane postigli su Pacini, Manini (2) i Cigler, dok je jedini strelac za Bolonju bio Osvaldo.

Preostali mečevi devete runde na programu su u nedelju a sastaju se:

Roma - Livorno

Atalanta - Parma

Bari - Lacio

Kaljari - Đenoa

Fjorentina - Napoli

Palermo - Udineze

Sijena - Juventus

Kijevo - Milan

Tabela:

1. Inter Milan 22

2. Sampdorija 20

3. Juventus 15

4. Fjorentina 15

5. Parma 14

6. Đenoa 13 itd.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.