Šef Mercedesa demantuje razlog odlaska Hamiltona

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 15:07

Šef Mercedesa demantuje razlog odlaska Hamiltona

Toto Volf, direktor tima Mercedesa, rekao je da nisu tačne spekulacije o razlogu odlaska Luisa Hamiltona.

Britanski vozač je pre pet dana potpisao ugovor sa Fererijem, a pojedini mediji su preneli da je Mercedes napustio jer mu se nije dopao model bolida za 2024.

Volf, koji je svestan značaja ove promene, rekao je da je Hamilton odlučio da ode i pre nego što su mu predočeni detalji novog vozila.

"Auto se razvijao radom našeg tima, bilo je tu mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nauke i raznih podataka. Vozač nam daje sugestiju šta oseća u vozilu i to se pažljivo uzima u obzir. Potom se donosi odluka da li da se nešto primeni ili ne. Ne smemo da podbacimo, ali ni da prebacimo kada su u pitanju sugestije vozača u smislu razvoja bolida. Da li smo nešto propustili? Nismo. Sve što radimo činimo svesno i otvorenih očiju", jasan je Volf.

Hamilton je kasnije rekao da mu se konačno ostvario san i da je bilo vreme za promenu.

"Bilo je to nekoliko ludih dana, bili su ispunjeni velikim rasponom emocija. Kao što svi znate, posle 11 neverovatnih godina u mercedesu, došlo je vreme za novi početak i novo poglavlje u mom životu, pa ću postati deo Skuderije Ferari 2025. godine", rekao je Hamilton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.