Sansi dobili trenera

Izvor: MVP.rs, 20.Apr.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sansi dobili trenera

Šef struke je potpisao ugovor na tri godine.

Erl Votson (36) će ostati na klupi Finiksa. Trenutno najmlađi trener u Ligi je vodio Sanse od 1. februara, nakon smene Džefa Hornaseka. Pod njegovom komandom ekipa je upisala devet pobeda i 24 poraza, ali je Rajan MekDonuh, generalni menadžer tima iz Arizone, odlučio da mu ponudi trogodišnji ugovor.

"Želimo da vidimo šta može da uradi sa zdravom ekipom. Na raspolaganju mu je čitavo leto za >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << pripremu", rekao je MekDonuh.

Istini za volju, Sansi su veći deo sezone odigrali bez dva najbolja igrača, Erika Bledsoa i Brendona Najta. Sezonu su završili sa učinkom 23-59, što je drugi najgori rezultat u istoriji franšize.

Erl Votson je svoju čitavu igračku karijeru proveo u NBA ligi. Nakon studija na UCLA-u igrao je za Sijetl, Memfis, Denver, Oklahomu Siti, Indijanu, Jutu i Portland. Pravo iz patika 2014. godine je postao pomoćnik u stručnom štabu Ostina, NBDL tima San Antonija. Godinu dana kasnije je dobio posao u Sansima kao asistent za razvoj igrača.

Posle Bruklina, Finiks je drugi tim koji je rešio pitanje trenera za narednu sezonu.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.