Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2021, 19:39

Sami Kedira opet u Staroj dami

Ugovor do juna 2023.

Iz Stare dame iz Torina u Staru damu iz Berlina. Tako je predstavila Herta drugo pojačanje u završnici prelaznog roka. Nekoliko minuta pošto je potvrdila dolazak Nemanje Radonjića iz Marselja na pozajmicu do kraja sezone, angažovala je i Samija Kediru.

Bivši reprezentativac Nemačke stigao je na Olimpijski stadion kao slobodan igrač, pošto je pet meseci pre kraja raskinuo ugovor sa Juventusom. Kako Italijanima nije više bio potreban, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a trener Andrea Pirlo na njega nije računao, rastanak je bio džentmenski. Prvak Italije mu je izašao u susret tako što nije insistirao čak ni na minimalnom obeštećenju, a pritom je uštedeo nešto novca, imajući u vidu da ga je iskusni vezista koštao 6.000.000 evra bruto na godišnjem nivou.

Teško da će taj novac Kedira dobiti u Herti, ali će makar dobiti priliku da igra redovnije. Ove sezone Juve ga nije ni licencirao, u prethodnom takmičarskom ciklusu odigrao je samo 12 prvenstvenih utakmica, mučle su ga povrede, ali i dalje je to klasa od igrača. Na kraju krajeva, osvajao je trofeje ne samo sa Juventusom, već i Realom, Štutgartom, mladom i A reprezentacijom Nemačke...

Kad smo već kod Pancera, Semi Kedira je treći fudbaler iz kadra Joahima Leva sa Mundijala 2014, ovenčan planetarnom slavom, koji je ove zime promenio sredinu. Prethodno je Mesut Ozil prešao iz Arsenala u Fenerbahče, a Škordan Mustafi napustio Tobdžije da bi potpisao za Šalke.

U Bundesligu se posle deset i po godina vratio i Kedira. Ugovor je na dve i po godine.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.