SP - Šteta, Sinančević bez plasmana u finalu!

Izvor: Sportske.net, 06.Okt.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP - Šteta, Sinančević bez plasmana u finalu!

Reprezentativac Srbije u atletici Armin Sinančević napravio je tri prestupa i na taj način ostao bez plasmana u finalu Svetskog prvenstva u Dohi, u kojem je zlatnu medalju osvojio Džo Kovač iz SAD.

Kovač je do zlata stigao u poslednjoj, šestoj seriji hicem od 22,91 metara, što je najbolji svetski rezultat u poslednjih 29 godina i izjednačeno treće ostvarenje na planeti svih vremena.

Do >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << srebra je u šestom pokušaju stigao Rajan Krauzer iz SAD sa 22,90 metara, koliko je bacio i trećeplasirani Novozelanđanin Tomas Volš, sada već bivši svetski šampion i vodeći do poslednje serije.

Dvadesettrogodišnji Prijepoljac Sinančević jedini je od 12 finalista koji je zbog tri neispravna hica u finalu ostao bez plasmana.

On je u kvalifikacijama bacio lični rekord od 21,51 metara, čime je ispunio normu za Olimpijske igra naredne godine u Tokiju.

Svetski rekord u bacanju kugle sa 23,12 metara od 1990. godine drži Amerikanac Rendi Barns.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.