SELEKTOR POSLE PORAZA U POSLEDNJIM MINUTAMA: Značiće im ovo...

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2023, 09:26

SELEKTOR POSLE PORAZA U POSLEDNJIM MINUTAMA: Značiće im ovo...

Nesrećan poraz od Poljske.

Kadetska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj. Izabranici selektora Aleksandra Lukovića poraženi su u u veoma uzbudljivom četvrtfinalnom duelu od selekcije Poljske sa 3:2 (1:0).

Srbija je dva puta uspela da anulira prednost Poljske, ali u 89. minutu je Filip Rajčik fenomenalno šutirao iz slobodnog udarca i Džodić nije mogao ništa tu da uradi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Pohvalio bih momke za sve što smo uradili tokom ovog turnira i generalno, tokom dve godine koliko sarađujemo. Sam plasman među osam najboljih je uspeh svakako. Želeli smo više od toga, a momci su stvarno dali svoj maksimum danas, nije fraza. Desilo se to što se desilo, primili smo gol u 90. minutu. Dva puta gubili, dva puta se vraćali, želeli smo pobedu, ali nismo došli do nje. Pohvalio bih i ohrabrio momke, jer su tek na početku svojih karijera, koliko god da je sada ovo teško. Pre svega njima, jer im je ovo prvo reprezentativno iskustvo. Ali, značiće im ovo - rekao je Luković za sajt FSS.

Selektor momaka do 17 leta je čestitao Poljacima na prolazu i pohvalio još jednom srpske fudbalere za koje kaže da treba da podignu na glavu pošto je i te kako ponosan na njih zbog svega onoga što su uradili na turniru, posebno što nije mala stvar pobediti Italiju i potom remizirati sa Španijom.

- Rano je praviti detaljnu i konkretnu analizu, ali moram da napomenem da je ova selekcija imala osam igrača 2007. godište. Jedini smo na Evropskom prvenstvu koja je došla sa mlađom generacijom, a oni će naredne sezone imati svoje takmičenje. Napravili smo bazu koji će biti nosioci na sledećem prvenstvu. Za mene, ovo je veliki ushe, igrali smo u visokom ritmu. Posle šokantnog poraza od Slovenije, momci su pokazali karakter i protiv Italije i Španije pokažu da imaju ogroman talenat. Da možemo sa svima pokazali smo i protiv Poljske, dva puta smo se vraćali u utakmicu, a penal koji su dobili ne želim da komentarišem. Igrali smo, napadali, ofanzivno fudbal, pogodili smo stativu, a surovo je bilo primiti gol u 90. minutu. Ovi momci moraju da prihvate sportski poraz, ne smeju da klonu duhom. Od septembra kreće novi ciklus, a pokazali su da imaju ozbiljan potencijal - rekao je direktor mlađih reprezentacija Nikola Lazetić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.