Rud: Novak i Rafa uvek dobijaju važne poene

Izvor: B92, 20.Nov.2022, 23:47

Rud: Novak i Rafa uvek dobijaju važne poene

Kasper Rud je posle 92 minuta igre poražen u borbi za titulu na ATP Tur finalu u Torinu.

Novak Đoković je po šesti put osvoji završni turnir sezone, a Norvežanin ponovo nije našao način kako da pobedi Srbina.

Bio je to njihov četvrti susret i Novak je slavio i ovog puta.

Prošle godine, Novak je Kaspera pobedio u grupnoj fazi u Torinu, dva puta, 2020. i 2022. dobijao ga je u polufinalu Mastersa u Rimu, a sada prvi put i u meču za titulu. I sva četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta, igrali su u Italiji, između dva grada, Rima i Torina.

Zanimljivo je i da je Rud ove godine igrao u četiri velika finala, i u njima je gubio od Karlosa Alkarasa (Majami, US Open) Novaka Đokovića (Torino) i Rafaela Nadala (Rolan Garos).

"Ova dvojica igrača, Novak i Rafa, oni su nešto posebno. Imaju tu mogućnost u sebi da iskorače onda kada ja to ne mogu. To je nešto što moram da popravim. Izgleda da oni uvek dobijaju te važne poene, setove. Uvek sam bio na strani poraženog kada sam igrao sa njima. Igrao sam dosta i sa Novakom, i gotovo svaki set koji sam izgubio bio je tesan, 7:6, 7:5, jednostavno ne mogu da napravim važan korak kad je potrebno. Zato su oni veliki i traju tako dugo. To želim i ja da razvijem, verujem da mogu tako nešto. Nadam se da će mi ova godina dati na samopouzdanju", kaže Kasper.

Norvežanin je dodao da je svestan sa kakvim protivnicima se suočavao.

"Imao sam mnogo iskustva u tim finalima. Pokušaću da nađem motiv ako mi se opet ukaže prilika da ih igram. Ako se pogledaju moji protivnici u tim mečevima, bilo je teško. Rafa na Rolan Garosu i Novak ovde u Torinu, to su najveći izazovi koji imamo. Ne osećam se loše što sam izgubio od njih. Ipak, to mi daje motiv i glad da sledećeg puta, u nekom ovakvom finalu, dobijem meč. Nadam se da ću naučiti iz ove godine. Osećam da i dalje imam prostora za napredak, iako sam srećan kako su stvari išle ove sezone", dodao je Rud.

Sve u svemu, iamo je odličnu godinu, dobio nekoliko turnira i godinu završava na trećem mestu.

"Razočaranje je izgubiti u tri velika finala, ali ukupno gledano, da ste mi ponudili 1. januara da ću na kraju godine biti treći i igrati nekoliko velikih finala, odmah bih to potpisao. Bez ikakve sumnje", zaključio je Rud.

Pročitajte još:

*Nije prvi, ali je najjači – Đoković pokorio Torino i stigao Federera!

* Zlatan posetio Novaka: "Nisam loš" VIDEO

* Za nepobedivog Đokovića – najveća nagrada u istoriji

* Đoković kao vino – oborio još jedan Federerov rekord

* Novak: Bio sam "na iglama" cele godine

* "Nikada nisam doživeo ovako nešto, samo mi znamo kako nam je bilo"

*Novakova poruka: Tako je breee, ajmo orlovi!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Novak će u 2023. uzeti bar dva grend slema"

Izvor: B92, 21.Nov.2022, 15:05

Trijumfom na ATP Finalu u Torinu, Novak Đoković je sezonu završio na najbolji mogući način...U odličnoj formi ove jeseni, Novak je osvojio titule u Tel Avivu, Astani i Torinu, a igrao finale Mastersa u Parizu...To mu je pomoglo da godinu završi na petom mestu, a kada je reč o narednoj sezoni,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.