Ronaldinjo: Srušiću Inter u derbiju Milana

Izvor: Blic, 22.Jan.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldinjo: Srušiću Inter u derbiju Milana

Oprez u Interu, Ronaldinjo Gaučo je ponovo onaj stari! Brazilac, dvostruki dobitnik „Zlatne lopte“, opet je u sjajnoj formi o čemu svedoče i golovi koje postiže u poslednje vreme. Veliki gradski derbi „dela Madonina“ privlači veliku pažnju jer može mnogo toda da reši ili prilično iskomplikuje kada je reč o borbi za čuveni Skudeto.

Milan je od početka januara odigrao četiri meča i zabeležio isto toliko pobeda, protiv Đenove 5:2, Juventusa 3:0, Novare u kupu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2:1 i prošlog vikenda kada je stradala Sijena (4:0). Upravo ta serija i brine trenera Intera Žozea Murinja, barem isto toliko kao i povrede zbog kojih još ne zna koji tim će suprotstaviti raspoloženim „roso-nerima".

Ronaldinjo je u ovoj sezoni motorna snaga tima koji vodi Brazilac Leonardo. Čini se da bi mogao da zablista i u nedelju i pomogne ekipi da se revanšira šampionu za poraz u drugom kolu kada je bilo čak 4:0 za Inter.

- Mislim da bih opet mogao da budem na naslovnim stranicama, što da ne i posle derbija? Prolazim kroz period kada mi dosta toga uspeva i kada Milan igra veoma dobro. Ovo će biti izuzetno važna utakmica za nas - kaže Ronaldinjo, koji je na 18 mečeva u Kalču ove sezone postigao devet golova i zabeležio osam asistencija.

Brazilac se rado seća debija u velikom derbiju od pre dve godine kada je postigao pobedonosni pogodak za Milan. Razlika između dva tima sada je šest bodova u korist Intera, ali Milan ima meč manje. Pobeda bi ga dovela praktično rame uz rame sa Murinjovim timom.

- Imamo priliku da stignemo Inter. Mislim da smo na dobrom putu, moramo da nastavimo uspon - kaže Brazilac.

Uprava kluba spremna je da mu ponudi da ostane u Milanu do leta 2013.

- Ne bih imao ništa protiv da završim karijeru u dresu Milana. Mogao bih da budem novi Paolo Maldini ili Romaroo. Želim da igram fudbal dok god sam zdrav, dok igram ja sam najsrećniji čovek na svetu - poručio je as Milana.

S druge strane, Žoze Murinjo čini se da vešto krije karte oko toga kojih 11 igrača će izvesti na teren. Mnogo je bilo izveštaja koji upućuju na to da neće igrati povređeni Dejan Stanković, Sulej Muntari i Tijago Mota, ali svi oni su trenirali proteklih dana, istina odvojeno. Moguće je da Portugalac pokušava da zavara posmatrače iz tabora Milana, pa se očekuje da bi barem Stanković mogao da istrči na teren, posebno ako danas bude uspeo da odradi ceo trening sa ekipom.

Kada je reč o Milanu, trener Leonardo za sada ne može da računa na Alesandra Nestu. Lekarska ekipa juče je ponovo pregledala iskusnog štopera koji ima problem sa povredom butnog mišića.

Prodate sve karte

U poslednje vreme teško je videti pune tribine na italijanskim stadionima, ali to neće biti slučaju u nedelju od 20.45. Gradski derbi posmatraće oko 80.000 gledalaca pošto su za samo tri dana prodate sve ulaznice. Suđenje je povereno arbitru Đanluki Rokiju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.