Ričardsu 60 miliona $

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Jul.2011, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ričardsu 60 miliona $

Najveća zvezda prelaznog roka, centar Bred Ričards pronašao je novi klub. U narednih devet sezona napadač sa krajnjeg severa Kanade biće član Njujork Rendžersa, za koje se obavezao gotovo do kraja karijere. Za vernost Rendžerima, koje trenira Džon Tortorela, strateg sa kojim je u dresu Tampa bej Lajtninga stigao do jedine šampionske titule u karijeri, Ričards će biti nagrađen sa ukupno 60 miliona dolara, odnosno 6,67 miliona po sezoni, mada će u prve dve sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << imati platu od po 12 miliona. Osim Rendžera za usluge nekadašnjeg napadača Tampe i Dalasa zainteresovani su bili još i Torotno Mejpl livsi, Kalgari Flejmsi i Los Anđeles Kingsi, ali je Ričards ipak odlučio da ode put „Velike jabuke“, gde će uz Marjana Gaborika biti prva zvezda ekipe.




Vokoun u Vašingtonu


Prva zvezda prelaznog roka, kada su u pitanju golmani, iskusni Čeh Tomas Vokoun novi je član Vašington Kepitalsa. Golman reprezentacije Češke, koji je u dosadašnjoj karijeri branio za Montreal, Nešvil i Floridu, potpisao je jednogodišnji ugovor vredan 1,5 miliona dolara. Najvažniji zadatak sigurno ćemu biti pomoć mladom zemljaku Mihalu Nojvirtu, ali dobre odbrane, koje se od njega očekuju u odlučujućim utakmicama. Osim što su pojačali bedem pred golom, stručni štab Kepitalsa više neće morati mnogo da brine, jer je Vokun najbolje partije pružao u mečevima protiv kapitena Vašingtona Aleksandra Ovečkina.



Ganje postao Kralj


Pošto nisu uspeli da angažuju Breda Ričardsa, čelnici Los Anđeles Kingsa uspeli su da potpišu ugovor sa Simonom Ganjeom. Dugogodišnje levo krilo Filadeflija Flajersa, koje je prošle sezone branio boje Tampa bej Lajtninga potpisoa je dvogodišnji ugovor vredan sedam miliona dolara, odnosno 3,5 po sezoni.




Hitli za Havlata


Iako se činilo da su čelnici San Hoze Šarksa završili sa renoviranjem ekipe za narednu sezonu iz Silicijumske doline stigla je još jedna bomba. Jedan od najboljih napadača u NHL Deni Hitli više nije član Ajkula iz Kalifornije. U sveopštem mešanju karata generalni menadžer Šarksa Dag Vilson video je da u novoj koncepciji nema mesta za nekada dva puta najboljeg igrača svetskih šampionata, zbog čega je usledio trejd. U dogovoru sa kolegom iz Minesota Vajlda, Vilson je Hitlija poslao u Sen Pol u zamenu za Čeha Martina Havlata, sa čim je zaključen drugi trejd između ove dve ekipe u samo nekoliko dana. Naime, pre Havlata, član Ajkula postao je i bek Brent Brns, koji je u Kaliforniju stigao u zamenu za Devina Setogučija. Drugom piku drafta 2000. Deniju Hitliju ovo će biti četvrti klub u karijeri (posle Atlante, Otave i San Hozea), kao i Havlatu, koji je pre Minesote, nosio dresove Otave i Čikaga.




Ugovor prvom piku


Nastavlja se tradicija da prvi pik drafta odmah potpisuje prvi ugovor i odmah ulazi u vatru. Posle Aleksandra Ovečkina, Sidnija Krozbija, Patrika Kejna, Džona Tavareša, Stivena Stamkosa i Tejlora Hola, prvi profesionalni ugovor, nekoliko dana pošto je izabran za prvog pika potpisao je i Rajan Nadžent – Hopkins. Prvi hokejaš rođen u Britanskoj Kolumbiji izabran kao prvi pik drafta potpisao je trogodišnji ugovor sa Edmonton Ojlersima sa kojima će dogodine imati težak zadatak da se pomere sa samog dna NHL tabele.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.