Remi u vatrenom derbiju Madrida

Izvor: B92, 02.Mar.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi u vatrenom derbiju Madrida

Madridski derbi između Atletika i Reala završen je bez pobednika, bilo je 2:2 posle žestoke borbe na Visente Kalderonu.

Real je poveo u trećem minutu golom Karima Benzeme, ali je Atletiko preokrenuo do poluvremena pogocima Kokea i Gabija Fernandesa koji je poslao projektil sa 30 metara.

U nastavku meča Dijego Kosta je imao nekoliko sjajnih šansi, ali je jedini gol postigao Kristijano Ronaldo osam minuta pre kraja za konačan rezultat.

Osim golova, meč je obilovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sjajnim šansama i pre svega žestokom, često prljavom borbom igrača dva tima. Sudije imaju izuzetno težak posao na Visente Kalderonu, a domaćini su tražili dva penala nad Kostom.

Real je važio za velikog favorita pred meč i to potvrdio već u trećem minutu. Di Marija je ubacio loptu sa desne strane, a loptu na drugog stativi dočekao Karim Benzema i savladao Tiboa Kurtou.

Nakon gola je usledila žestoka, povremeno i prljava borba igrača dva tima, a posebno su žustri bili Raul Garsija i Serhio Ramos.

U desetom minutu domaćin je oštećen za penal. Ramos je oborio Dijega Kostu u svom kaznenom prostoru, ali je žuti karton dobio samo Arda Turan zbog protesta.

U nastavku meča Benzema je imao još jednu sjajnu šansu za gol, ali je ovaj put njegov volej zaustavio Kurtoa. Ovaj promašaj gostuju kažnjen je u 28. minutu. Turan je sjajno nadmudrio dva rivala ispred kaznenog prostora, pronašao na desnoj strani usamljenog Kokea koji preciznim udarcem po zemlji šalje loptu uz levu stativu ispod ruke Dijega Lopesa za izjednačenje.

Do kraja poluvremena Atletiko je kontrolisao derbi i onda u poslednjem minutu na spektakularan način stigao do preokreta. Gabi Fernandes je postigao sjajan gol udarcem sa oko 30 metara, ali ovaj gol ide donekle na dušu i golmana Lopesa jer je lopta išla skoro po sredini gola.

Puni samopouzdanja domaćini bolje otvaraju drugi deo igre, a Lopes je dva puta strepio nakon šuteva Koste. Prvo je zaustavio pokušaj novog reprezentativca Španije iz slobodnog udarca, a potom je lopta prošla za malo pored stative.

Nastavili su Atletiko i Kosta da dominiraju, pa je već u 59. minutu Lopes ponovo bio na mukama. Ovaj put Kosta je šutirao glavom posle kornera, ali opet pored stative.

Tri minute kasnije Benzema je propustio šansu da kazni pve promašaje. Opet je pokušao volej udarcem u kaznenom prostoru, ali je i on šutirao pored stative.

Dva minuta kasnije atmosfera je dostigla tačku ključanja, a opet je okidač bila sudijska odluka. Ponovo je u šesnaestercu oboren Kosta, i ponovo je domaći tim kažnjen žutim kartonom zbog protesta, ovaj put upravo Kosta.

Ko je posebno razljutilo jednog od pomoćnika Dijega Simeonea koji je žustro reagovao ispred sudije Pereire, da su ga jedva sedmorica kolega umirivala.

U narednih nekoliko minuta oba tima su imala po sjajnu šansu posle centaršuteva, ali su Kurtoa i Lopes sjajno intervenisali.

U 74. minutu Ronaldo je zamalo izjednačio. Karvahal je poslao odličan centaršut sa desne strane, Portugalac je sjajno skočio u kaznenom prostoru, ali je lopta posle njegovog udarca golavom prošla pored leve stative.

U poslednjih 15-ak minuta Real je preuzeo inicijativu, i onda u 81. minutu stiže do izjednačenja. Karvahal je ponovo napravio pometnju po desnoj strani, spetljali su se igrači Atletika, a bek Reala loptu ubacio u kazneni prostor.

Bejl nije uspeo da je zaustavi, ali je stigla do Ronalda koji šutira iz prve po zemlji i šalje je uz levu stativu pored nemoćnog Kurtoe za 2:2.

I poslednjih pet minuta donelo je mnoštvo uzbuđenja. Prvo je Atletiko ispustio da kazni veliku grešku Karvahala, Kosta je šutirao umesto da doda loptu do usamljenog saigrača na ivici kaznenog prostora pa je propala gol šansa.

Već u sledećem napadu u sjajnoj poziciji je bio Luka Modrić, ali je očajno šutirao preko gola. Četiri minute pre kraja Benzema je imao zicer posle fenomenalne pete Bejla, ali mu je Kurtoa odbranio situaciju "1 na 1", a sviran je i ofsajd, mada nije postojao.

Usledio je žestok pritisak Reala u poslednja dva-tri minuta. Prvo je Felipe Rejes sprečio Ronalda da postane apsolutni junak derbija, a potom je Kurtoa odbranio šut Benzema iz mrtvog ugla.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.