Rašović pred SP: Da budemo mirne glave

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 11:56

Rašović pred SP: Da budemo mirne glave

Strahinja Rašović je jedan od malobrojnih reprezentativaca koji se pripremaju za SP u Fukuoki (14-30.juli), a koji za sobom imaju osvajanje olimpijskog zlata.

Društvo mu prave Mitrović, Jakšić, Ranđelović i Lazić.

Zareprezentaciju je Strahinja odigrao 132 utakmice i postigao 234 gola.

Osvajao je medalje na Olimpijskim igrama, Svetskoj ligi i Svetskom kupu. Odličja sa svetskog i evropskog prvenstva nema, Fukuoka će mu posle Gvangdžua i Budimpešte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti treće učešće na planetarnom šampionatu.



"Treniramo punom parom i sve ide kako treba. Imamo odlične uslove u Kašivazakiju, stigli su Crnogorci sa kojima ćemo da sparingujemo. Pred nama je najteži ispit ovog leta i nadam se da ćemo da budemo spremni",
kaže Rašović.

Za reprezentacijom su Istanbul i Los Anđeles. Bilo je puno oscilacija, pojedini porazi nisu očekivani.



"Analaziriali smo ih, videli smo šta je bilo loše. Ne možemo da se ubijemo posle Amerikanaca i Rumuna koje smo nedavno deklasirali. Nije protivnik bio u pitanju, već naša glava. Jednostavno, poraz od Amerikanaca je ostavio traga protiv Rumuna. Idemo dalje"
.

Srbija je u grupi sa Španijom, Crnom Gorom i Južnom Afrikom. Bez sumnje da su Španci jedan od favorita za odbranu trona iz Budimpešte.



"Odlična ekipa, nema tu priče. Ali za nas idealan rival da vidimo koliko možemo. Sa Crnom Gorom će kao i uvek da bude velika borba. Južna Afrika nije rival za brigu. Najvažnije je da se mi u glavi doteramo. Idemo u Fukuoku da igramo, ne dolazimo da bi ispali u osmini ili četvrtini finala. Koliki su nam dometi videćemo ali u svakim meč ćemo ući da budemo što bolji i da pobedimo. Sve je to sport, naše je da damo maksimum"
, završio je Strahinja Rašović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.