Rajhelt i Pariz podelili pobedu

Izvor: B92, 29.Dec.2012, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajhelt i Pariz podelili pobedu

Austrijanac Hanes Rajhelt i domaći skijaš Dominik Pariz trijumfovali su na četvrtom spustu sezone, održanom u italijanskom Bormiju.

Rajhelt i Pariz su podelili trijumf pošto su ostvarili identično vreme od 1:58.62 minuta, a njima dvojici se na podijumu pridružio vodeći u generalnom plasmanu Aksel Lund Svindal. Norvežanin je imao samo jednu stotinku zaostatka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u odnosu na najbolju dvojicu, što je tu trku učinilo jednom od najneizvesnijih u spustu ikada.

Tokom spusta u Bormiju viđen je veliki broj padova, ali je Pariz potpuno vladao stazom kada je red došao na njega. Italijan je bio deseti po redu, a niko nije uspeo da mu se približi sve dok se na stazi nije našao Rajhelt, koji je u gornjem delu staze bio brži od domaćeg skijaša, ali je u cilju imao identično vreme.

Svindal im se najviše približio, a koliko je trka bila neizvesna govori i činjenica da su prvu četvoricu delile samo dve stotinke, pošto je upravo toliki zaostatak imao Austrijanac Klaus Krel koji je bio iza skijaša na podijumu. Peto vreme ostvario je Francuz Žoan Kleri, ispred još jednog domaćeg skijaša Vernera Hela, Amerikanca Trevisda Fenonga i Romeda Baumana iz Austrije. Prvu desetoricu kompletirali su Italijan Kristof Inerhofer i Adrijen Teo iz Francuske.

U generalnom plasmanu na čelu ima 674 boda, a prati ga Austrijanac Marsel Hiršer sa 560. U poretku spusta, Norvežanin je takođe prvi, sa 285 bodova, ispred Pariza koji ima 215.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se paralel slalomom u Olimpijskom parku u Minhenu prvog dana Nove 2013. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rajhelt i Pariz podelili pobedu u Bormiju

Izvor: Beta, 29.Dec.2012

BEOGRAD, 29. decembra 2012. (Beta) - Austrijski skijaš Hanes Rajhelt i Italijan Dominik Pariz pobedili su u subotu na četvrtom spustu sezone u Svetkom kupu u Bormiju...Rajhelt i Pariz su trku završili u id.

Nastavak na Beta...

Rajhelt i Pariz podelili pobedu

Izvor: RTS, 29.Dec.2012

Austrijski skijaš Hanes Rajhelt i Italijan Dominik Pariz pobedili su na četvrtom spustu sezone u Svetkom kupu u Bormiju. Njih dvojica su ostvarili isto vreme, a treće mesto osvojio je Aksel Lund Svindal iz Norveške...Rajhelt i Pariz su trku završili u identičnom vremenu od jednog minuta, 58 sekundi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.