ROSI SE VRAĆA NA STAZU POSLE UDESA

Izvor: Kurir, 07.Jul.2010, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROSI SE VRAĆA NA STAZU POSLE UDESA

Svetski šampion u Moto GP šampionatu vozač Jamahe Valentino Rosi vratiće se na stazu, mesec dana posle udesa koji je doživeo na treningu uoči trke za Veliku nagradu Italije.

- Rosi je želeo da obavi probnu vožnju, kako bi video u kakvom je fizičkom stanju. Voziće motor YZF-R1. Njegovi lekari će posle toga napraviti novu seriju rehabilitacionog programa. Vratiće se na stazu kada bude osetio da je potpuno spreman - navodi se u saopštenju Jamahe.

Italijanski motociklista >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se povredio 5. juna, na treningu uoči trke za Veliku nagradu Italije na stazi u Muđelu, kada je pao sa motora i polomio levu nogu.

Lekari su predviđali da bi Rosi mogao da pauzira i do četiri meseca, ali će sedmostruki svetski prvak u "kraljevskoj" klasi po podne u Misanu obaviti probnu vožnju.

Rosi (31) je početkom juna rekao da se nada da će se vratiti takmičenjima 15. avgusta, na trci za Veliku nagradu Češke.

On je zbog povrede propustio četiri trke i pokvario plasman u svetskom šampionatu. Sada se nalazi na sedmom mestu sa 61 poenom, a njegov timski kolega Horhe Lorenco, posle tri uzastopne pobede, prvi je sa 165 poena.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.