Doktor se vraća na stazu?!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doktor" se vraća na stazu?!

Legendarni italijanski motociklista i zvanični svetski šampion u Moto GP Valentino Rosi saopštio da se vraća na stazu samo mesec dana nakon što je operisao slomljenu tibiju i fibulu desne noge, posledicu udesa početkom juna na treningu pred VN Italije.

Podsetimo, član Jamahe je doživeo dvostruki prelom noge posle strahovitog pada sa motora na slobodnom treningu za Veliku nagradu Italije na stazi "Muđelo" početkom juna.

Rosi je odmah prevežen u bolnicu gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << operisan. Međutim, posle tog hirurškog zahvata obavljen je i drugi, pošto su bile neophodne korekcije. Druga operacija obavljena je u bolnici Karegi u Firenci.

Lekari koji su operisali italijanskog motociklistu poručili su Rosiju da ga očekuje pauza od najmanje četiri do pet meseci. Međutim, popularni "Doktor" je još jednom pokazao da je jedinstven i veliki šampion pošto je rešio da uskoro obavi zatvorene testove na stazi "Mizano" u Italiji i potom nastupi na narednoj trci šampionata u Nemačkoj, 18.jula.

Sedmostruki šampion kraljevske klase Moto GP šampionata propustio je četiri trke u šampionatu zbog povrede, što je iskoristio njegov kolega Horhe Lorenco, koji je trijumfima na prethodne tri trke obezbedio 52 poena više od drugoplasiranog Danija Pedrose.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rosi počinje da trenira

Izvor: GoSerbia.com, 07.Jul.2010

Svetski šampion u Moto GP šampionatu vozač Jamahe Valentino Rosi vratiće se danas na stazu, mesec dana posle udesa koji je doživeo na treningu uoči trke za Veliku nagradu Italije. Pročitajte više

Nastavak na GoSerbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.