Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 14:12

Problemi u Kabelu: Svi igrači napustili klub, učešće u PLS u magli

A nova sezona uveliko kuca na vrata

Prethodne sezone nadomak Super lige, od naredne verovatno ni u Prvoj ligi. Prvi udarac Kabel je istrpeo, kada su se sredinom juna pojavile glasine o istupanju novosadskog kluba iz drugog ranga srpskog fudbala, crveno-crni su, doduše uz zakašnjenje, uspeli da se okupe i započnu pripreme za predstojeću sezonu. Avaj, nepunih mesec i po dana kasnije situacija je ista – učešće novosadskog kluba u PLS za narednu takmičarsku godinu je u magli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Naime, kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, svi prvotimci Kabela napustili su klub. Razlog za egzodus sa stadiona kraj Štranda jeste nemogućnost uprave kluba da fudbalerima isplati zaostale plate iz prethodne sezone.

Zbog toga su ustalom igrači još u junu krenuli u potragu za novim sredinama, međutim, iz kluba su uspeli da kupe vreme u nadi da će pronaći rešenje, ali kako ga ni mesec i po dana kasnije nisu pronašli bili su primorani da igračima daju “čiste papire“.

Kako je početak sezone iza ugla – prvo kolo igra se 7. avgusta – postavlja se pitanje da li će i na koji način Kabel uspeti da oformi ekipu, odnosno ko će u zauzeti upražnjeno mesto ukoliko ipak ne uspe? Prethodnih nedelja spekulisalo se da bi to mogao da bude Radnički iz Pirota, koji je prošle sezone završio ispod crte. Ipak, iz Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije kažu da odluka još nije doneta.

Ništa zvanično nismo dobili od Kabela, i mi samo čujemo glasine. Ovo je već ko zna koja po redu. Koliko ja znam oni i dalje pokušavaju da reše svoje probleme. Ukoliko zvanično odustanu pre početka takmičenja, OI FSS donosi odluku o popuni“, rekao je za Mozzart Sport direktor Zajednice Superlige i Prve lige Aleksandar Pivić.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.