Prioritet MUP-a: Partnerstvo policije sa zajednicom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritet MUP-a: Partnerstvo policije sa zajednicom

Razvoj koncepta policije u zajednici jedan je od prioriteta u radu Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavila je danas državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković naglasivši da je prevencija kriminala i unapređenje bezbednosti građana glavni zadatak policijskih službenika.

Popović Ivković je na otvaranju seminara ''Predstavljanje nemačkog modela preventivnog rada policije" istakla i da će uskoro biti štampan i promovisan u javnosti Priručnik za rad policije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajednici.

''Ministarstvo, kroz usvajanje odgovarajućeg pravnog okvira, nastoji da tradicionalni model rada policije zameni modelom policije u zajednici, koji profiliše policiju kao javnu službu koja ostvaruje partnerstvo sa zajednicom, i samim tim obezbeđuje podršku građana i njihovo učešće u preventivnim aktivnostima'', rekla je Popović Ivković.

Kako je navedeno u saopštenju, ona je ukazala da je novim Zakonom o policiji po prvi put definisano da policija u svom radu primenjuje koncept policije u zajednici.

Ona je istakla i da su donošenjem Akcionog plana za primenu Strategije policije u zajednici definisane aktivnosti čiji je cilj unapređenje preventivnog rada policije i afirmisanje uloge zajednice u podizanju nivoa bezbednosti.

''Radi davanja konkretnih smernica policijskim službenicima za rad u zajednici, ministar unutrašnjih poslova je doneo Priručnik za rad policije u zajednici, koji će uskoro biti štampan i promovisan u javnosti'', rekla je Popović Ivković.

Ona se zahvalila policiji Baden-Virtemberga na podršci u organizaciji seminara, koji je namenjen policijskim rukovodiocima visokog i srednjeg nivoa rukovođenja, ocenjujući da je važno da policijski rukovodioci, na svim nivoima steknu neophodne veštine i shvate uticaj preventivnih policijskih aktivnosti na zajednicu i građane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.