Princ Čarls obišao crkvu svojih predaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Čarls obišao crkvu svojih predaka

Britanski princ Čarls posetio je grkokatoličku crkvu u Tejušu, istorijsko zdanje koje su krajem 16. veka podigli njegovi daleki preci iz Transilvanije.

On je danas stigao u Tejuš, u okrugu Alba, gde boravi u privatnoj poseti, a ispred dvorišta crkve dočekale su ga desetine meštana, prenosi "Ađerpres".

Grkokatoličku crkvu u Tejušu podigli su rumunski plemić Petru Rac i njegova supruga Zamfira. Oni su preci grofice Klaudije Redej fon Kiš Rede, čija je unuka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Meri, udajom za budućeg kralja Džordža Petog 1893. godine, postala deo britanske kraljevske porodice.

Među onima koji su poželeli dobrodošlicu princu Čarlsu bili su i članovi porodice Raciju i biskup rumunske crkve ujedinjene sa Rimom Klaudiju Pop, kao i lokalni i okružni zvaničnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.