Preminuo legendarni krilni centar Partizana – Boban Petrović

Izvor: B92, 27.Sep.2021, 17:54

Preminuo legendarni krilni centar Partizana – Boban Petrović

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i jedan od najboljih strelaca u istoriji Partizana, Boban Petrović, preminuo je u Južnoafričkoj Republici.

Nakon što je nedavno doživeo saobraćajnu nesreću, Petrović je poslednjih nekoliko dana života proveo u bolnici.

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu. Za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu je bio jedan od najboljih igrača crno-belih.

Petrović je bio i član nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981. kada su "plavi" osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju.

U dresu Partizana, Petrović je osvojio dva međunarodna kupa "Radivoj Korać" (1978. i 1979), dve titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981) i kup SFRJ (1979).

Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Boban Petrović je deseti najboji strelac u istoriji kluba.

Ostaće upamćena anegdota sa vraćanjem lopte na utakmici Olimpija – Partizan, između Bobana Petrovića i njegovog kuma, Petera Vilfana, koja je ostavila sve aktere meča u čudu.

Osim za Partizan, Petrović je igrao za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt.

Vreme i mesto komemoracije kao i sahrane Bobana Petrovića, biće objavljeni naknadno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Svetsko prvenstvo,   Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.