Povlačim se, završio sam

Izvor: B92, 27.Okt.2023, 14:04

"Povlačim se, završio sam"

Norveški skijaš Lukas Broten saopštio je da je završio karijeru u 23. godini.

Aktuelni šampion Svetskog kupa u slalomu prošle sezone pobedio je u dve slalomske trke i u jednoj u velelsalomu, a vest o povlačenju objavio je na konferenciji za novinare u Zeldenu, gde u subotu počinje nova sezona skijaških takmičenja.

"Povlačim se, završio sam. Juče sam obavestio članove ekipe. Prvi put, posle ove odluke, srećan sam, osećam se slobodno. Zahvalan sam na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svemu što sam prošao tokom karijere. Da bih nastavio da skijam u sklopu ovog sistema, morao sam, ne samo da ostavim po strani svoje snove, već i radost življenja. Ne želim to da radim", rekao je Broten.

Karijeru je počeo 2018. godine, ukupno je ostvario pet pobeda i imao je 12 plasmana na pobedničko postolje.

"Ništa nije poput onog osećaja kada se spuštaš i prelaziš cilj i doživotnog truda da se ostvariš i podeliš taj trenutak sa navijačima koji su došli i vrištali svom energijom i ljubavlju. To je nešto što će mi mnogo nedostajati. Za mene je sport zabava, otkako sam došao pokušavao sam da napravim predstavu i ponosan sam na ono što sam prikazao. Ali za moje dobro, sada sam završio", rekao je Broten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠOK: Šampion rešio da završi karijeru u 23. godini (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2023

Dosta je bilo...Norveški skijaš Lukas Broten šokirao je odlukom da završi karijeru u 23. godini...Aktuelni šampion Svetskog kupa u slalomu prošle sezone pobedio je u dve slalomske trke i u jednoj u velelsalomu, a vest o povlačenju objavio je na konferenciji za novinare u Zeldenu, gde u subotu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.