Postoje li granice? Real šokirao svet!

Izvor: Mondo, 13.Okt.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postoje li granice? Real šokirao svet!

"Kraljevski klub" odredio astronomsku klauzulu za Gereta Bejla, koji će uskoro produžiti ugovor

Foto: (AP Photo/Alvaro Barrientos)

Geret Bejl ostaće još dugo u Madridu.

Velšanin bi uskoro trebalo da produži ugovor sa šampionom Evrope, tvrdi španska radio stanica "Cadena ser".

Bejl, koji ima važeći ugovor sa Realom do 2019. godine, trebalo bi da se obaveže na još tri godine, do 2022.

Ipak, ono što je potpuno šokiralo javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je podatak da je Real odredio i otkupnu klauzulu za Bejla, koja je, malo je reći, astronomska.

Naime, svako ko poželi da reprezentativca Velsa odvede iz Madrida pre isteka ugovora moraće da plati 500 miliona evra! Da, dobro ste pročitali - pola milijarde evra!

Bejl je prelaskom iz Totenhema u Real u leto 2013. godine već podigao veliku prašinu, jer je to bio najskuplji transfer svih vremena. Klub sa Santjago Bernabeua tada je platio 100,8 miliona evra za njegov prelazak, čime je potukao dotadašnji rekordni transfer Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda, koji je iznosio 94 miliona evra, 2009. godine.

Letos je nadmašen i Bejlov rekord kada je Mančester junajted šokirao svet i doveo Pola Pogbu iz Juventusa za 105 miliona evra.

Bejl je sa Realom već osvojio dve titule Lige šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Kup kralja i UEFA Superkup.

Ovu sezone, četvrtu u dresu Reala, odlično je počeo i na šest mečeva u Primeri postigao je već tri gola.

Džon Tošak, bivši selektor Velsa i Real Madrida, nije iznenađen odlukom čelnika Reala da produže ugovor sa Bejlom, jer tvrdi da će on tek "eksplodirati".

"Za dve ili tri godine on će postati lider Real Madrida i verujem da će osvojiti 'Zlatnu loptu'. On je već sada drugačiji igrač u odnosu na ostale, veliki je profesionalac, tačno zna šta treba da radi i kompletan je igrač", izjavio je Tošak, uz napomenu da on nije od "onih koji moraju da viču i mašu rukama saigračima kao većina vođa timova, već je i po tome poseban jer je na drugačiji način zaradio poverenje reprezentativaca Velsa".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.