Izvor: Blic, 04.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porto suspendovan iz Lige šampiona!

Zvanični šampion Portugala Porto kažnjen je jednogodišnjom zabranom nastupa u okviru evro kupova zbog podmićivanja sudija i neće igrati u Ligi šampiona naredne sezone!



Da podestimo Porto je, sada možemo reći i davne, sezone 2003/04 optužen da je u aferi "Poslednji zvižduk" podmićivao sudeije u dva navrata, a nakon sprovedene istrage UEFA je odlučila da "zmajeve" udalji iz evro kupova na godinu dana.

Prema prvom članu pravilnika Lige šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << klub "ne sme i ne treba da bude umešan u bilo kakvu aktivnost vezanu za nameštanje i uticanje na krajnji ishod meča kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou".

Izvešaji iz Portugala prenose da je Porto već kontaktirao portugalsku berzu o odluci UEFA i da dvostruki prvak Evrope sprema žalbu.

Na "Dragau" se nadaju da bi UEFA mogla da ponovi slučaj Milana iz 2006. godine.

Kao što je poznato Milan je zbog nameštanja rezultata prvobitno bio izbačen iz LŠ, da bi se nakon žalbe ipak vratio u takmičenje.

U slučaju da UEFA odbije žalbu portugalskog šampiona mesto u Ligi šampiona popunila bi četvrtoplasirana ekipa portugalskog šampionata - Benfika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.