Pogašena svetla u Medisonu

Izvor: RTS, 25.Apr.2011, 03:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogašena svetla u Medisonu

Seltiksi "počistili" Nikse iz plej-ofa. Velika borba i pravi spektakl na terenu, ali i na tribinama Medison skver gardena. Garnet 26 poena i deset skokova. Entoni 32. Filadelfija u stravičnoj završnici obezbedila petu utakmicu. Za Majami ponovo igrala svega tri igrača.

Boston "počistio" Njujork iz plej-ofa, pa ekipa iz najvećeg američkog grada ni posle deset godina nije uspela da dođe do pobede u doigravanju. Ali ne bez borbe, Niksi su dali sve od sebe, pa je publika zadovoljna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napustila Medison skver garden.

Boston je, tokom naleta Niksa, posmatrao kako se prednost od 23 poena "topi" na svega četiri, ali je tim Doka Riversa, na kraju, uzeo stvari u svoje ruke i rešio i četvrtu, poslednju utakmicu u svoju korist, ovog puta rezultatom 101:89.

Od velikih zvezda Njujorka, na teren je zdrav istrčao samo Karmelo Entoni, koji je ubacio 32 poena, dok je Amaeri Stodemajer, uprkos bolnoj povredi lelja na terenu proveo čak 44 minuta i ubacio 19 poena, uz 12 skokova.

Uprkos odlučnosti Niksa, Boston je dokazao zbog čega je jedan od glavnih favoriti za šampionsku titulu, a ovaj put najveći teret pobede poneli su Kevin Garnet sa 26 poena i deset skokova i Rejdžon Rondo sa 21 poenom i 12 asistencija.

Ekipa iz Njujorka, koji su posle sedam očajnih sezona vratili plej-of košarku u hram američkog sporta, su u poslednjoj četvrtini došli do svega četiri poena zaostatka, ali je tada osledila silovita serija Bostona od 16:9, kojom je ova serija rešena.

Nenad Krstić je na terenu proveo nešto manje od osam minuta i za to vreme postigao četiri poena uz pet skokova. Saša Pavlović nije ulazio u igru.

Tim Majka Dantonija je na poluvremenu gubio sa 17 poena razlike, pa je trener Njujorka posle odmora na teren izveo nisku postavu, sa Entonijem, Stodemajerom, Mejsonom, Karterom i Vijilamsom.

Niksi su bili rešeni da skupo prodaju kožu, pa je Melo napravio nameran faul na Rejdžonu Rondu več na početku utakmice, Stodemajer je dobio tehničku zbog nasrtaja na Delonte Vesta, dok su megdan umalo podelili Kevin Garnet i Toni Daglas.

 

Osim igrača, praktično ceo grad je stao iza Niksa, pa je ulogu oficijelnog spikera preuzeo član "Bosti bojsa" Adam Horovic, koji je pred podbacivanje urlao: "Još uvek nismo gotovi".

Boston, sada očekuje pobedika duela između Majamija i Filadelfije, u kojem "Bič bojsi" vode 3:1.

Filadelfija, spas u poslednji čas

Majami je bio samo 95 sekundi daleko da "počisti" Filadelfiju, kada je trener ekipe iz "grada prijateljstva" Dag Kolins rekao igračima da želi još jednu utakmicu u Majamiju. Oni su ga poslušali i Lu Vilijams je trojkom osam sekundi pre kraja postavio konačnih 86:82 i vratio seriju na Floridu.

Filadelfija je utakmicu završila paklenom serijom od 10:0 nula koja je izazvala erupciju oduševljenja među oko 20.000 navijača.

Za Majami, Lebron Džejms je postigao 31 poen uz sedam skokova i šest asitencija, Dvejn Vejd je ubacio 22, dok je Kris Boš postigao 12 poena.

Za ekipu sa Floride, ponovo, najveći problem predstavljala je činjenica da su svi ostali igrači zajedno ubacili 17 poena.

U ekipi Daga Kolinsa Andre Iguadala ubacio je 16, Elton Brend 15 poena uz 11 skokova. Lu Vilijems je ubacio 17, a Džejru Holidej deset.

Rezultati:

Filadelfija - Majami 86:82 (1:3)

Njujork - Boston 89:101 (0:4)

Atlanta - Orlando  88:85 (1:3)

Nju Orleans - LA Lejkers 93:88 (2:2)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.