Počinje EP u letnjem bijatlonu

Izvor: B92, 22.Avg.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje EP u letnjem bijatlonu

Evropsko prvenstvo u letnjem bijatlonu startuje u petak u Raubiču, nadomak Minska.

Reprezentacija Srbije otputovala je u Belorusiju u sastavu, Maida Drndić, Berina Sinanović, Denis Džeković, Sabahudin Rastić, Omer Hodžić, Omar Hodžić i Damir Rastić, a srpski nacionalni tim predvode treneri Edin Hodžić i Vjačeslav Nikiforov.

Takmičenje u Belorusiji traje tri dana a učesnici će se takmičiti u tri discipline, super sprint, sprint i potera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U petak su na programu kvalifikacije, pa finale za juniorski i seniorski super sprint, u obe konkurencije.

Dan kasnije, u subotu, na programu je sprint. Bijatlonci, juniori i seniori, trče 7,5km a bijatlonke, juniorke i seniorke, 6km.

Poslednjeg dana na programu je potera, muškarci trče 10km a žene 7,5km, u obe starosne kategorije.

Najbolji srpski bijatlonac, Damir Rastić, na šampionatu u Minsku očekuje plasman u prvu trećinu takmičara, u disciplinama sprint i potera. Denisa Džeković, ukoliko bude maksimalno precizan na strelištu, mogao bi da se nada plasmanu među 20 najboljih juniora Evrope.

Od ostalih učesnika se očekuje velika borba i što bolji plasman, a kolike su njihove trenutne mogućnosti, u jakoj evropskoj konkurenciji, videćemo ovoga vikenda.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.