Počela takmičenja u Sočiju!

Izvor: B92, 06.Feb.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela takmičenja u Sočiju!

Takmičenja u Sočiju počela su dan pre otvaranja prvi put na ZOI još od Sarajeva 1984.

Tada su program otvorili hokejaši SAD i Kanade, a ovog puta snouborderi, koji su se borili u kvalifikacijama discipline sloupstajl u obe konkurencije.

Takmičenje je počelo loše za Amerikance, koji su nastupali bez prve zvezde Šona Vajta (nastupaće samo u hafpajpu), a u obe konkurencije izborili su samo jedno od 16 direktnih mesta u finalu.

Sloupstajl je jedna od osam disciplina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje će se u Sočiju prvi put pojaviti na Igrama.

Favoriti, predvođeni svetskim prvakom Ropeom Tonterijem iz Finske, ušli su odmah u finale, a razlika između dve grupe bila je upadljiva: sedmoplasirani iz druge grupe plasirao bi se po rezultatu u finale, da je bio u prvoj.

Dominirao je Kanađanin Maksens Parot, koji bi i po slabijem rezultatu (iz dva nastupa računa se samo bolji) bio na četvrtom mestu.

U ženskoj konkurenciji Anja Gaser iz Austrije bila je ubedljivo najbolja, a grupe su bile prilično ujednačene.

Takmičari koji nisu uspeli da se plasiraju u finale imaće još jednu priliku – u polufinalu koje se održava neposredno pred finale. U njemu će učestovati svi preostali (15 u ženskoj, 21 u muškoj konkurenciji), a u finalu ima još po 4 mesta.

Finale u muškoj konkurenciji održava se u subotu od 9:45 i posle njega deliće se prve medalje u Sočiju, dok će žene nastupiti dan kasnije od 10.15.

Pogledajte rezultate

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počela takmičenja u Sočiju

Izvor: Akter, 06.Feb.2014

Takmičenja u Sočiju počela su dan pre otvaranja prvi put na ZOI još od Sarajeva 1984. godine

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.