Pobeda odbojkašica SCG na startu EP

Izvor: B92, 18.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda odbojkašica SCG na startu EP



Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila je u Zagrebu selekciju Nemačke rezultatom 3:1, po setovima 25:22, 17:25, 25:13, 25:16, u prvom kolu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

"Plave" su igrale odlično, požrtvovano u odbrani, i maštovito u napadu, pa su Nemice u većem delu susreta delovale nemoćno.

Ekipa SCG u nedelju od 18 časova u zagrebačkom Domu sportova igra meč drugog kola EP sa selekcijom domaćina - Hrvatskom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dvorana: Dom sportova, Zagreb. Gledalaca: 250. Sudije: Misel Hefti (Švajcarska), Amnom Neser (Izrael).

SCG: Starović, Djerisilo 22, Krsmanović 4, Ranković, Molnar, Ognjenović 3, Čitaković - Djurišić 9, Simanić, Avramović, Nikolić 16, Spasojević 18, Vujović.

Nemačka: Berg, Jenževski, Čerlih, Stefan 3, Šleht 2, Dumler 11, Miler 6, First 8, Kulakova 5, Buhart 1, Radcuvajt 2, Geun 12.

Selektor odbojkašica Srbije i Crne Gore Zoran Terzić ocenio je da je njegov tim dosta oscilirao u pobedi nad Nemačkom, kao i da očekuje da će u nedeljnom duelu sa Hrvatskom igrati bolje.

"Prisutna je velika doza zadovoljstva, jer smo savladali treću selekciju u Evropi. Nismo potpuno zadovoljni igrom zbog oscilacija", rekao je Terzić posle pobede od 3:1 nad Nemačkom u prvom kolu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

On je dodao da je "plavima" krenulo bolje kada su popravile servis.

"Takođe, prijem je bio poremećen, pa kada smo to ispravili, usledila je prepoznatiljva igra servis-blok, tako da Nemice nisu mogle da pariraju".

On je istakao da je veoma pozitivno to što su duge poene igračice SCG rešavale u svoju korist, što ranije nije bio slučaj.

"Sutra očekujem još bolju igru", dodao je Terzić.

Korektor "plavih" i najbolji poenter meča Ivana Đerisilo ocenila je da je tim SCG tokom prva dva seta igrao prilično rastrzano.

"Pritisak i nervoza su učinili svoje. Ipak, uspeli smo da u trečem i četvrtom setu dodjemo do naše igre i tada se videlo da neće biti problema".

Bloker SCG Nataša Krsmanović nije bila zadovoljna brojem grešaka, ali je rekla da je važno što su i pored toga trijumfovale u duelu sa Nemačkom.

"Taktičke zamisli trenera Terzića smo sprovele u delo i praktično osim drugog seta, ostalo je bilo u redu".

Kapiten SCG Vesna Čitaković Đurišić rekla je da je zadovoljna rezultatom, a igrom samo na momente.

"Napravili smo dosta grešaka, naročito u drugom setu. Delimično smo i taktički odradili zadatke, tako da sam sigurna da možemo igrati mnogo bolje".

Ona je istakla da veruje da će u sutrašnjem duelu sa Hrvatskom sve funkcionisati bolje.

"Osetili smo dvoranu i publiku. Hrvatska igra u izmenjenom sastavu nego u kvalifikacijama za SP, kada smo ih pobedili. Nadam se da to neće uticati na krajnji ishod i da ćemo ponoviti skor od pre tri meseca", rekla je Vesna Čitaković-Đurišić (na slici).

Kapiten Nemačke Angelina Grun ocenila je da je tim SCG u odlučujućim trenucima igrao smirenije i bolje, dok je selektor tog tima Hi Van Li čestitao "plavima" na zasluženoj pobedi.

"Mi smo igrali jednostavno, a oni kombinatorno i to im je uspevalo", rekao je Hi Van Li.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.