Pobeda mladih košarkaša Srbije

Izvor: Studio B, 30.Jun.2011, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda mladih košarkaša Srbije

Muška košarkaška reprezentacija Srbija startovala je pobedom na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Letoniji, pošto je u Lijepaji pobedila selekciju Kine 78:73 (14:16, 22:19, 18:14, 24:24).

Trijumf protiv Kine, koji predstavlja značajan korak ka plasmanu u drugu fazu šampionata, ostvaren je posle velike borbe i uzbudljive završnice.

Selekcija Srbije ušla je u poslednji minut sa prednošću 76:66, uporni Kinezi su uspeli da se samo devet sekundi pre kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << meča približe na 76:73, ali je Aleksandar Cvetković bio siguran sa linije slobodnih bacanja i doneo prve bodove Srbiji na Svetskom prvenstvu.

U reprezentaciji Srbije četiri igrača imala su dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Cvetković sa 20 poena, uz tri skoka i šest asistencija. Bogić Vujošević postigao je 16 poena uz po tri skoka i asistencije, dok su kapiten Đorđe Drenovac i Luka Mitrović imali po 14 poena, a veliki doprinos trijumfu dao je i Nikola Silađi sa sedam poena i deset skokova.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Mijatović, istako je vradnost osvojenih bodova na startu šampionata."Prva utakmica na svakom šampionatu je veoma teška, možda i najteža. Meč je bio veoma tvrd, nije bilo lepote, ali su bodovi najvažniji. Sada je sve lakše i sa mnogo više samopouzdanja očekujemo sutrašnji duel sa selekcijom SAD", rekao je Mijatović.

On je pohvalio učinak svih igrača, ali je ukazao na greške u finišu meča. "Nepotrebno smo napravili dramu u finišu, imali smo sigurno vođstvo i samo je trebalo mirno privesti utakmicu kraju. Zato su u poslednjem minutu bila na parketu dva plejmejkera, Vujošević i Cvetković", rekao je Mijatović.

On je istakao da su Kinezi zaigrali presing po celom terenu, a reprezentativci Srbije neshvatljivo gubili lopte, brzopleto i nepotrebno grešili. "Momci, ipak, zaslužuju sve pohvale za zalaganje i borbenost koji su prikazali", zaključio je Mijatović.

Selekcija Srbije u drugom kolu sutra od 15 časova igra protiv reprezentacije SAD.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.