Pobeda Čelsija, Ševa pogodio

Izvor: B92, 21.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Čelsija, "Ševa" pogodio



Fudbaleri Čelsija pobedili su Portsmut sa 2:1 i tako se vratili na prvo mesto na tabeli Premijerlige.

Andrij Ševčenko je posle pauze od 10 mečeva konačno postigao pogodak za „plavce" i tako u 55.minutu doneo prednost domaćoj ekipi (udarac se delimično odbio od defanzivca Sola Kempbela), a samo 120 sekundi kasnije Mihael Balak duplirao je prednost domaćih. Konačan rezultat postavio je Mvaruvari u 69.minutu.

Dvostruki uzastopni šampion Engleske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako je sa 3 boda prednosti ponovo usamljen na vrhu, ali može mu se priključiti Mančester Junajted ako u nedelju savlada Liverpul na „Old Trafordu".

Everton je takodje zabeležio novu pobedu savladavši sa 2:0 Šefild Junajted. Posao „karamelama" olakšan je isključenjem Dejvisa u 32.minutu, golove za ekipu iz Liverpula postigli su ove sezone odlični Arteta i Majkl Biti iz penala.

Vigan je u subotu pisao noviju istoriju kluba, pošto je savladao Mančester Siti sa 4:0 i tako zabeležio najveću pobedu u istoriji kluba u Premijeršipu. Ceo posao ekipa Pola Džuela praktično je odradila u prva četiri minuta kada je vodila sa 2:0!

Poslednjeplasirani Čarlton nastavio je ovosezonsku agoniju remijem bez golova u meču sa Votfordom.

U poslednjem meču subotnjeg programa Aston Vila nije uspela da ostvari pobedu u meču sa Fulamom. Domaći tim vodio je od sredine prvog poluvremena, pošto je Beri pogodio sa bele tačke, a konačan rezultat pred poluvreme postavio je Moric Folc.

Derbi kola na program u nedelju izmedju MU i Liverpula.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.