Po Gasol prešao u Lejkerse

Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po Gasol prešao u Lejkerse

Španski košarkaš Pau Gasol prešao je iz Memfisa u Los Anđeles Lejkerse, dok su u suprotnom pravu otišla trojica igrača.

Lejkersi su saopštili da je Memfis za Gasola dobio krilnog košarkaša Kvamea Brauna i bekove Džavarisa Kritentona i Arona Mekija. Memfisu su prepuštena i prava na draft na Gasolovog brata Marka, kao i izbor u prvoj rundi na draftovima 2008. i 2010. godine.

Gasol je u Memfis došao 2001. godine iz Barselone, a ove sezone je u NBA ligi u proseku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << beležio 18,9 poena, 8,8 skokova i 1,44 blokada po utakmici.

"Pau će nam doneti efikasnost, a dopada nam se i što ima odličan pas, ima odličan pregled. Ima i iskustva", rekao je trener Lejkersa Fil Džekson.

Gasol bi mogao da, ako brzo završi za lekarskim pregledima, debi u dresu Lejkersa zabeleži na utakmici sa Vašingtonom u noći između nedelje i ponedeljka.

Trampa dva tima, koja se prema rečima Džeksona ugovorala skoro godinu dana, obradovala je i najboljeg igrača Lejkersa Kobija Brajanta.

"Ovo je veliki korak za nas. Gasol je prilično raznovrstan i inteligentan igrač, koji može da dodaje, šutira, završava akcije. Ekstremno je talentovan", istakao je Brajant.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.