Pedrosa u Valensiji postaje Moto GP legenda

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2018, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedrosa u Valensiji postaje Moto GP legenda

Španski motociklista Dani Pedrosa biće uvršten među legende kraljevske klase na zatvaranju ovogodišnjeg Svetskog šampionata u Valensiji.

Pedrosa je pred Veliku nagradu Nemačke najavio povlačenje iz Moto GP šampionata na kraju ove sezone, a prvi čovek Dorne Karmelo Espeleta potom je objavio da će postati legenda.

Vozač Repsol Honde je svoje najveće uspehe ostvario u nižim kategorijama, bio je šampion klase do 125 kubika 2003. godine, a potom i do 250 kubika >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u dve sezone koje su usledile.

Sa 31 pobedom i ukupno 112 podijuma jedan je od najuspešnijih vozača u najjačoj kategoriji, ali u njoj nije osvojio nijednu titulu. Trenutno je treći po broju podijuma u Svetskom šampionatu, a ispred njega su samo Valentino Rosi i Đakomo Agostini.

Dani Pedrosa je istinski velikan. Bio je svetski šampion na motorima do 125 i 250 kubika i jedan je od najuspešnijih vozača koje sam imao zadovoljstvo da gledam. Pedrosa je dao neizmeran doprinos svetu motociklizma tokom karakteristične karijere u kraljevskoj klasi. Zbog zaostavštine koja uključuje neverovatan pobednički niz tokom toliko godina, veliki broj trijumfa i podijuma, ponosni smo što će biti uvršten među legende“, rekao je Espeleta.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja predstojećeg vikenda Velikom nagradom Nemačke, uz direktne prenose na kanalima Sport Kluba.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.