Partizan sa +8 na derbi

Izvor: B92, 11.Nov.2012, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan sa +8 na derbi

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu kragujevački Radnički sa 3:0, u poslednjem meču 12. kola Jelen Superlige.

Ovom pobedom crno-beli su stekli osam bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu, pred 'večiti derbi' koji je na programu u narednom kolu.

Ekipa Vladimira Vermezovića, koja je igrala pred praznim tribinama zbog suspenzije, bez većih problema je izašla na kraj sa gostima iz Kragujevca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << golovima Ivanova u prvom i Lazara Markovića u drugom poluvremenu.

Zvezda je ranije u nedelju poražena na Karaburmi od OFK Beograda sa 1:0.

Prvu dobru akciju na utakmici izveli su gosti u petom minute ali je Spalević nakon kontre šutirao preko gola. Dva minuta kasnije pokušao je Saša Marković na drugoj strani sa istim epilogom.

U 20. minute golman Radničkog je pravovremenim istrčavanjem sprečio da Lazar Marković stigne do jedne dubinske lopte, a crno-beli su poveli četiri minuta kasnije. Tomić je izveo slobodan udarac, pogodio je prečku, Ostojić je vratio loptu u srce šesnaesterca a tamo je Ivanov sproveo u mrežu - 1:0!

Minut kasnije Mitrović je imao veliku priliku, ali je golman Radničkog Knežević sjajno reagovao.

Do kraja prvog dela u 33. minutu Tomić je snažnim udarcem uzdrmao golmana Kneževića, a u 42. minutu Lazar Marković je šutirao pored gola sa ivice šesnaesterca.

Drugo poluvreme pokušalo je udarcem Jojića u 47. minutu, a već dva minuta kasnije Lazar Marković je duplirao prednost. Akciju je sapočeo Tomić koji je proigrao Jojića, ovaj je vratio na drugu stativu, a Mitrović je propustio loptu na koju je natrčao Marković i snažnim udarcem je zakucao u mrežu.

Tek nakon drugog gola Partizana gosti su počeli da igraju nešto ofanzivnije. U 50. minutu Milošković je šutirao sa 20-ak metara, a šest minuta kasnije pokušao je i Petronijević sa slične razdaljine.

Usledio je nešto mirniji period meča, igralo se uglavnom na sredini terena, a Vermezović je u poslednjih pola sata priliku ukazao Marku Šćepoviću koji je zamenio Jojića.

Do kraja meča nije bilo mnogo uzbuđenja. Vermezović je izvršio i preostale dve izmene (Aškovski umesto Lazara Markovića i Stefan Šćepović umesto Mitrovića), a sedam minuta pre kraja Stefan Šćepović se našao u prilici posle dodavanja Tomića, ali je slabo šutirao pa je na kraju ostalo Partizan - Radnički 2:0.

Partizan: Petrović - Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski - Smiljanić, Marković, Jojić, Tomić - Marković, Mitrović.

Radnički: Knežević, Pavlović, Fejsa, Kosorić, Milošević, Nedović, Petronijević, Petrović, Simović, Milošković, Spalević.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JSL: Partizan vodi protiv Radničkog!

Izvor: Mondo, 11.Nov.2012

Crno-beli u 24. minutu stekli prednost u okršaju sa Kragujevčanima - 1:0. Strelac Ivan Ivanov...Crno-beli pokušaće da pred praznim tribinama svog stadiona pobede Radnički 1923 i pobegnu rivalu na osam bodova prednosti...OFK Beograd uradio je veliki posao za njih, pa im je preostalo da trijumfom...

Nastavak na Mondo...

Partizan siguran protiv Radničkog

Izvor: Akter, 11.Nov.2012

Fudbaleri Partizana savladali su večeras na domaćem terenu u Beogradu ekipu kragujevačkog Radničkog 2:0, u poslednjoj utakmici 12. kola Superlige Srbije

Nastavak na Akter...

Partizan na plus osam

Izvor: RTS, 11.Nov.2012

Fudbaleri Partizana savladali su na domaćem terenu u Beogradu ekipu kragujevačkog Radničkog sa 2:0 (1:0), u poslednjoj utakmici 12. kola Superlige Srbije. Meč je odigran pred praznim tribinama Stadiona Partizana...Novom pobedom, 11. ove sezone, aktuelni šampion je povećao prednost u odnosu na najvećeg...

Nastavak na RTS...

Laka pobeda Partizana

Izvor: Politika, 11.Nov.2012

„Crno-beli” savladali Radničkog iz Kragujevca s 2:0 (1:0). – Strelci Ivanov u 24. i Lazar Marković u 49. minutu..Fudbaleri Partizana zabeležili su i desetu uzastopnu prvenstvenu pobedu, pošto su na svom terenu pred praznim tribinama savladali Radnički iz Kragujevca s 2:0 (1:0), pa posle novog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.