Partizan i Zvezda daleko od derbija

Izvor: Blic, 13.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan i Zvezda daleko od derbija

Jesenji šampion Partizan i njegov najbliži pratilac Crvena zvezda privode kraju pripreme u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno na Kipru. Šta su uradili kadrovski osveženi crno-beli sa novim stručnjakom Slavišom Jokanovićem u pripremnom periodu, i koliko može aktuelni šampion na proleće sa trojicom novajlija, videće se već 1. marta na „Marakani", na žalost svih ljubitelja fudbala, pred praznim tribinama.

Partizan trenutno pruža samo delić onoga što se očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od glavnog pretendenta na titulu, Jokanović još uvek traži igru i rešenja na određenim pozicijama, a da li je i koliko lutao, pokazaće vreme koje je ispred nas.

- Zadovoljan sam zalaganjem, ali ne i igrom. U poslednjoj proveri protiv Urala bili smo prilično neorganizovani i protivnik nas je nadtrčao. Noge jesu teške, ali neke tehničke greške ni u takvoj situaciji ne smeju da nam se dešavaju - „nacrtao" je trenutno stanje u svojoj ekipi Jokanović.

Na četiri odigrane pripremne utakmice (BASK, Ural, Lihtenštajn, Ural) dva Božovića ravnopravno su podelila minutažu na gol-crti, a čini se da su Jovetić i Dijara zacementirani u špicu. Žuka ima isti status na poziciji zadnjeg veznog, kao i najistureniji vezni Moreira. Tandem Đorđević - Vještica komandovaće odbranom, a najveća gužva je na desnom boku, gde se za naklonost stručnog štaba bore Rnić, Lakić i Ćirković. Obradović i Lazarević će u odsustvu povređenog Lazevskog pokrivati levi bok.

Za preostala dva mesta u veznom redu ima nekoliko kandidata. Reprezentativac Tošić trebalo bi da deluje po levoj strani, Lazić je za sada prvi pik kada je u pitanju desna strana, što znači da Maletić i Ednilson šansu čekaju iz drugog plana. Jokanović je hvalio posle dva pripremna meča Slavena Stjepanovića, ali je teško očekivati da će se mladi crnogorski reprezentativac ovog proleća izboriti za veću minutažu pored jesenas neprikosnovenog Moreire. Šansu na kašičicu za sada dobijaju Čadikovski, Lazetić, Ćetković i Knežević.

Crvena zvezda neće mnogo promeniti izgled u odnosu na jesenji deo sezone. U prelaznom roku „Marakanu" je napustio defanzivac Bajalica, tako da su Gaj i Tutorić neprikosnoveni u poslednjoj liniji, u odnosu na Tomovića i Đorđevća. Poslednja prepreka za protivnike pred golom biće Ranđelović, iako su pristojnu minutažu u toku dosadašnjih priprema dobili i Banović i Bajković.

Basta i Anđelković su za sada u prednosti po bokovima, iako se novopečeni reprezentativac Ninkov nameće, dok je reprezentativac Poljske Bronovicki alternativa za levu stranu. Od četvorke Kastiljo - Milovanović - Milijaš - Koroman očekuje se da gradi sopstvenu igru, kao i da razgrađuje igru rivala, dok će Jestrović i, sudeći po pripremnim utakmicama, Rašković biti zaduženi za golove.

Janković će u napadu moći još da kombinuje sa novajlijama Blažićem i Tričkovskim, a za minutažu će se boriti još Barkos i Misdongard. U veznom redu šansu kao zapeta puška čeka Burzanović, a Bogdanović i Trajković se takođe bore za naklonost stručnog štaba.

- Novajlije još uvek nisu na potrebnom nivou fizičke pripremljenosti, što je i normalno jer su se kasnije uključili u rad. Očekujem da do kraja boravka na Kipru ekipa ujednači formu, a poslednji predviđeni test protiv sofijske Lokomotive je otkazan, jer ćemo i bez te utakmice imati sasvim dovoljna broj provera - rekao je šef stručnog štaba Aleksandar Janković.

Liverpul

Džerard: Opet ništa od titule

Stiven Džerard, kapiten Liverpula, poručio je saigračima da zaborave na titulu u Premijeligi i da se fokusiraju na četvrto mesto na tabeli koje će im obezbediti novo učešće u Ligi šampiona. „Crveni" se trenutno nalaze na petom mestu, ali sa istim brojem bodova kao i Aston Vila, odnosno Mančester siti, dok im četvrtoplasirani gradski rival Everton beži tri boda.

- Trenutno se suočavamo sa velikim izazovom, ali to nije borba za titulu, nego za četvrto mesto koje bi nam dalo mogućnost da se ponovo borimo za Ligu šampiona. Oko nas se nalazi mnogo timova koji su u dobroj formi i igraju sasvim solidno, tako da ne smemo da dozvolimo da nivo naših nastupa padne, jer ćemo u tom slučaju biti u velikom problemu - tvrdi Džerard.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.