Pandev ne može sam protiv Srbije

Izvor: Blic, 06.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pandev ne može sam protiv Srbije

Bivši reprezentativac Makedonije i legenda Vardara Vasil Ringov biće jedan od onih koji će sa tribina Gradskog stadiona u Skoplju posmatrati prijateljski meč Makedonije i Srbije. Ringov, koji je igrao za Belasicu, Vardar, zagrebački Dinamo iz Ajntraht iz Frankfurta, u kojem je i završio karijeru 1987. godine, kaže da će sa zadovoljstvom gledati meč dve reprezentacije.

- Zvali su me da igram na meču veterana, ali nisam mogao da se odazovem tom pozivu. Rekao sam im neka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igraju mlađi, a ja ću doći da gledam meč A reprezentacije - kaže Ringov u razgovoru za „Blic".

Po završetku igračke karijere, posvetio se radu u Vardaru. Bio je na raznim funkcijama, od rukovodioca omladinske škole do generalnog direktora, ali nije zadovoljan stanjem u skopskom klubu.

- Čekamo Skupštinu Vardara, trenutno insistiramo na promenama kako bi se klub transformisao u akcionarsko društvo. I Darko Pančev je, kao i ja, razočaran situacijom u klubu, ne valja ovako. Svi se nadamo promenama i boljim danima.

Ringov je u proseku u nekadašnjem prvenstvu SFRJ postizao od 18 do 19 golova. Bio je strah i trepet za golmane, poznat je po ubitačnom udarcu levom nogom. Nadavao se golova sa distance.

- Ne bih da se poredim sa sadašnjim igračima, ali klasičnog šutera u Makedoniji odavno nisam video. Ne pamtim kada smo postigli gol iz slobodnog udarca. I nama je potrebna smena generacija, ali koliko vidim, u ovom ciklusu do toga neće doći.

Ringov kaže da prati dešavanja u srpskom fudbalu, a posebno u reprezentaciji.

- Srpske igrače dobro poznajem, veliki broj ih igra u inostranstvu. Vidim da je i u Srbiji došlo do smene generacija, što je dobro, ali trebaće dosta mečeva da se tim uigra. Utakmica u Skoplju je prilika za mlade igrače na obe strane da se dokažu - smatra Ringov.

Makedonija je u devetoj grupi kvalifikacija za Mondijal 2010. u Južnoj Africi, zajedno sa Holandijom, Škotskom, Norveškom i Islandom.

- Ovo je naša grupa smrti. Bio nam je potreban jedan slabiji rival, nismo ga dobili. Rekao sam ljudima iz Saveza da se lako može dogoditi da ne osvojimo ni bod! Ako se ne pripremimo dobro, biće cirkus! Iz prvenstva ne možemo da regrutujemo dovoljno dobrih igrača, a Goran Pandev ne može sam da vuče ceo tim. Ovo je, ipak, kolektivna igra - zaključio je bivši fudbaler Vardara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.