Izvor: Blic, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijada izmakla za minut!

Olimpijada izmakla za minut!

Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić još jednom je oduševila poklonike atletike u celoj zemlji. Ona je juče na maratonu u Tokiju zauzela sjajno četvrto mesto, na cilj je stigla u vremenu 2:33.11 i tako još jednom pokazala da je jedna od najboljih dugoprugašica na svetu u ovom trenutku. Bez obzira na odličan plasman, Jevtićeva nije ostvarila cilj, a to je norma za Olimpijske igre u Pekingu 2008. koja iznosi 2:32.00.

Užičanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u Japanu bila jedan od favorita za pobedu, na kraju, pobedila je po mnogima i očekivano Japanka Reiko Tosa, koja je na cilj stigla u vremenu 2:26.15. Drugo i treće mesto pripalo je njenim sunarodnicama Akemi Ozaki i Naoko Takahaši, a Olivera je ujedno bila najbolja Evropljanka.

Zanimljivo je da je srpska maratonka uoči trke najveće šanse upravo davala pobedici Tosi.

- Trčale smo zajedno na maratonu u Bostonu. I tada je delovala veoma samouvereno od samog starta. Ona je veoma jaka trkačica. Mene je impresionirala kada smo u jednom trenutku prolazile pored ljudi koji su sedeli u invalidskim kolicima. Pomilovala je svakog po ramenu i pružila im reči ohrabrenja - rekla je Olivera o pobednici.

Tosa, čija istorija dvoboja sa Jevtićevom datira još od 2004. godine i Olimpijade u Atini, bila je oduševljena zbog uspeha na domaćem terenu.

- Oduševljena sam. Uslovi za trku nisu bili sjajni. Vetar je svim takmičarkama zadavao probleme, bilo je veoma hladno, ali sam se trudila da držim tempo i budem veoma agresivna - priznala je Tosa.

Rezultati: 1. Reiko Tosa (Japan) 2:26.15, 2. Akemi Ozaki (Japan) 2:28.51, 3. Naoko Takahaši (Japan) 2:31.22, 4. Olivera Jevtić (Srbija) 2:33.11, 5. Zivile Balkiunaite (Litvanija) 2.33.18...

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.