Odbijeni Flečer, Abidal i Alveš

Izvor: B92, 11.Maj.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Odbijeni' Flečer, Abidal i Alveš

Daren Flečer, Erik Abidal i Dani Alveš neće igrati u finalu Lige šampiona, pošto je Evropska fudbalska unija (UEFA) odbila žalbe njihovih klubova na suspenzije.

Flečer, vezni fudbaler Mančester Junajteda, dobio je crveni karton jer je sa leđa faulirao Seska Fabregasa. Dvojac Barselone Abidal-Alveš takođe neće igrati - Brazilac je dobio žuti karton zbog starta na Ešliju Kolu, dok je Abidal isključen zbog prekršaja nad Nikolasam Anelkom.

„Sva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trojica fudbalera suspendovana su sa jedne zvanične utakmice u evropskim kupovima, a tu kaznu odslužiće u finalu Lige šampiona", navodi se u saopštenju UEFA.

Junajted je na putu do finala prošao grupu sa Viljarealom, Olborgom i Seltikom, a zatim je u nokaut fazi izbacio Inter, Porto i Arsenal. Barsa je, posle grupe sa Šahtjorom, Sportingom i Bazelom, eliminisala Lion, Bajern i Čelsi.

U finalu Lige šampiona, 54. po redu, Mančester Junajted i Barselona sastaće se 27. maja na stadionu „Olimpiko" u Rimu. Biće to četvrti put u istoriji da je Olimpiko domaćin finala Lige šampiona. Poslednji put to se dogodilo 1996. godine, kada je Juventus savladao Ajaks posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.