OI: Suspendovana i Klišina

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2016, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OI: Suspendovana i Klišina

Rat se nastavlja. Da li je u pitanju doping, ili politika, teško je proceniti. Darija Klišina je trebalo da bude jedina ruska atletičarka u takmičenju, prenela je ruska državna agencija Tas.

"Imamo kontradiktorne informacije, ali imamo potvrdu od našeg izvora u Riju da je Daša suspendovana u poslednjih čas", rekao je Šljahtin.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani primio je žalbu Klišine na odluku da je sa takmičenja suspenduje Međunarodna atletska federacija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (IAAF).

List Sovjetski sport objavio je ranije da je Klišina suspendovana iz Rija.

"Komisija IAAF je 6. avgust objavila da odlaže odluku o doping prekršaja dok ne razmotri informacije Nezavisne komisije Svetske antidoping agencije (WADA) koju vodi Kanađanin Ričard Meklaren. IAAF je posle svega odlučila je da povuče svoju odluku iz 9. jula da dozvoli Klišini da se takmiči u Riju i zatražio je od Darije da pruži svoje objašnjenje do 8. avgusta, što je ona i učinila", naveo je list.

"Uprkos tome, dva dana kasnije je antidoping komisija IAAF odlučila suspenduje Dariju Klišinu sa Olimpijskih igara. Ona je tu odluku sa objašnjenjima dobila 12. avgusta, a danas, 13. avgusta, podnela je žalbu CAS", piše list.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.