Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2021, 03:17

Novi trofej za Nasional u Urugvaju (VIDEO)

Slavni tim iz Montevidea osvojio Superkup posle pobede nad Vonderesom sa 2:0 na stadionu Sentenario

Poslednje tri godine u Urugavaju Nasional je preuzeo primat od ljutog gradskog rivala Penjarola. Slavni tim iz Montevidea početkom aprlila je stigao do objedinjene krune nacionalnog prvaka posle pobede u dvomeču nad Rentistsom, a plavo-beli su osvojili i Superkup Urugvaja. Bili su bolji od Vondersa sa 2:0 na stadionu Sentenatio u prestonici ove južnoameričke države.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Nasional nije dobro počeo sezonu u Kopa Libertadoresu. Posle dva kola ima samo bod i to protekle nedelje kada je na svom terenu odigrao 4:4 sa kolumbijskim Atletiko Nasionalom. Pre toga je poražen u gostima od Argentios Juniorsa sa 2:0, ali u domaćim okvrima nema premca.

Golovima Argentinaca Leandra Fernandeza i Gonzala Berhesija, Nasional, 48 puta šampion Urugvaja, stigao je do drugog trofeja u ovom takmičenju. Premijerni je osvojen pre dve godine.

Ponedeljak, 23.00: (1,78) Estudijantes (3.35) Platense (4,50)

Od starta oba tima su krenula otvoreno, bilo je nekoliko prilika na obe strane, a mreža Vonderesa prvi puta se zatresla u 14. minutu. Brajan Okampo je odlično uposlio Fernandeza, a ovaj je odlično reagovao i glavom doneo prednost nekadašnjem šampionu Južne Amerike.

Do kraja poluvremena Okampo je imao odličan pokušaj iz slobodnog g udarca sa oko 20 metara, ali je dobro intervenisao golman Vonderersa Ignasio de Arabuerena. U nastavku rezervista, argentinski veteran Andres D’Alesandro je imao dobru priliku, ali nije uspeo da postigne prvenac u dresu urugvajskog šampiona. Ovaj 40-godišnji vezista, dete River Plejta, dugo je igrao za brazilski Internasioanl koji je napustio krajem prošle godine.

Gaučosi su bili u prvom planu u meču Superkupa Urugvaja. Pobedu i trofej Nasionalu doneo je napadač Gonzalo Berhesio u 80. minutu s bele tačke. Pre toga je nepotrebno rukom u svom kaznenom prostoru igrao Pereira Medez. Gledao se VAR, pa je sudija pokazao na najstrožu kaznu, a 36. godinišnji veteran je zakucao loptu u mrežu Vonderesa. Tim golom stavljena je tačka, Nasional je slavio i napravio dobru uvertiru prd startu novog šampionata Urugvaja.

Berhesio je protekle nedelje postigao tri gola pritv Atletiko Nasionala iz Medeljina u drugom kolu Kopa Libertadoresu i potvrdio da je u odličnoj formi. Ovaj Gauloč u Evropi je igrao za Sent Etjen, Kataniju i Sampdoriju.

????⚽️???????? #162TítulosOficiales #NadieGanóMás pic.twitter.com/eLjUCMVsKo

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nasional stigao do 162. pehara (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2021

Slavni tim iz Montevidea osvojio Superkup Urugvaja posle pobede nad Vonderersom sa 2:0 na stadionu Sentenario u prestonici ove južnoameričke države..Poslednje tri godine u Urugavaju Nasional je preuzeo primat od ljutog gradskog rivala Penjarola. Slavni tim iz Montevidea početkom aprlila je stigao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.