Novakov pogled na prvo mesto, ispade Nadal!

Izvor: Sportske.net, 29.Jan.2020, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakov pogled na prvo mesto, ispade Nadal!

Gotov turnir za Rafaela Nadala!

Dominik Tim je konačno u potpunosti sazreo.

Teniser iz Austrije se sve češće bori za sam vrh na gren slemovima, a danas je savladao Rafaela Nadala, španskog tenisera i trenutno najboljeg na svetu u četvrtfinalu Australijan opena.

Po setovima je bilo 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6 i 7:6 (6).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Ovo je najveći uspeh za Tima na Australijan openu, nikada nije igrao polufinale, a tamo će se sastati sa Aleksanderom Zverevim.

Gledali smo meč fantastičnih bekhend udaraca Dominika Tima, igrao je briljantno u pojedinim trenucima meča, posebno kada je gubio i kada je bio u zaostatku od jednog brejka u prvom i drugom setu.

Prva dva seta su bila identična, Nadal je u prvom vodio sa 5:3, u drugom sa 4:2, ali nije uspeo da osvoji set i oba puta smo gledali taj-brejk. Tamo je u oba slučaja Tim bio bolji.

Treći set doneo je opuštanje Austrijanca i bolju igru Rafaela Nadala koji je zahvaljujući jednom brejku stigao do smanjenja rezultata, a onda je stigao četvrti set i drama za navijače Rafaela Nadala.

Rafa je prvo propustio tri brejk-lopte da se još malo približi Timu, ali je zato Tim iskoristio prvu brejk-loptu u narednom gemu, da bi kasnije poveo sa 3:1. Nije bilo dovoljno.

Tim je servirao za polufinale, imao 5:4 na svoj servis, ali je grešio, uplašio se pobede i Nadal je uveo meč u neizvesnost. Ponovo smo gledali taj-brejk. Tamo je počelo sa nekoliko mini-brejkova, a onda je Tim osvojio oba poena na svoj servis. Poveo je sa 5:2, Nadal je ponovo bio u velikom zaostatku, vratio se na 5:4, posle toga i na 6:6 spasivši dve meč-lopte. Ipak, nije uspeo više od toga.

Ovim porazom Rafa bi mogao da ostane i bez prvog mesta na ATP listi, ukoliko Novak Đoković osvoji turnir.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

NAPALI GA DEMONI: Tim otkrio kako se osećao kada je Rafa napravio brejk u servis gemu za polufinale!

Izvor: Kurir, 29.Jan.2020

Dominik Tim savladao  je Rafaela Nadala u spektakularnom četvrfinalu Australijan opena sa 3:1 u setovima i zakazao polufinalni duel protiv Aleksandra Zvereva, koji je na programu u petak.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.