Novak siguran protiv Šapovalova za osminu finala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak siguran protiv Šapovalova za osminu finala

Prvi reket sveta Novak Đoković savladao je u trećem kolu Australijan opena Kanađanina Denisa Šapovalova (6:3, 6:4, 4:6, 6:0) i plasirao se u osminu finala prvog grend slema sezone gde će mu protivnik biti Rus Danil Medvedev.

Srpski teniser uspešno je nastavio pohod ka novoj tituli u Melburnu. Đoković je posle borbe u četiri seta savladao Denisa Šapovalova u njihovom prvom međusobnom duelu.

Šapovalov je uspeo u trećem setu da iskoristi malu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krizu u igri Novaka i oduzme mu prvi gem na turniru ali je to bilo jedino što je uspeo da uradi na ovom meču protiv našeg tenisera.

Prvi reket sveta će u osmini finala igrati protiv Danila Medvedeva koji je maksimalnim rezultatom savladao Davida Gofana sa 3:0 (6:2, 7:6, 6:3).

Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 29.687.000 dolara.

Njujork Tajms o Novaku Đokoviću

Njujork Tajms objavio je opširan tekst o našem teniseru Novaku Đokoviću u kojem se navodi da on predstavlja nacionalni ponos i kada je daleko od Srbije.

List podseća na prošlogodišnju epizodu iz Melburna kada je Novak iz publike izdvojio dečaka tokom treninga na Australijan openu.

U pitanju je bio dečak koji je po njemu dobio ime, Novak Pokrajac, a sa kojim je slavni teniser razmenio par udaraca.

Njujork Tajms piše da je dečak ponovo došao na ovaj turnir u nadi da će još jednom zaigrati sa Đokovićem i upitao ga da li ga se seća. Novak ga se setio i njih dvojica su ponovo razmenili par udaraca, navodi list i dodaje da je za Srbe u Australiji Đoković pravi sportski heroj, nešto poput sveca.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šesti dan AO: Đoković u zoru, Krajinović na Ćorića

Izvor: RTS, 18.Jan.2019

Prvi teniser sveta Novak Đoković protiv Kanađanina Denisa Šapovalova u trećem kolu Austalijan opena igra u subotu u zoru po srednjoevropskom vremenu, na Rod Lejver areni. Na teren će izaći i Filip Krajinović, a rival mu je Hrvat Borna Ćorić. ...

Nastavak na RTS...

Novak prvi put u dnevnom terminu, balkanski derbi na "kineskom terenu"

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2019

Novak Đoković i Denis Šapovalov ukrstiće rekete u 1/16 finala Austrlijan Opena, što će najboljem teniser planete biti prvi put da igra u dnevnom terminu na prvom Grend slemu u sezoni.  Okršaj Đokovića i Šapovalova treći je na programu na Rod Lejver Areni, a pre njih na najvećem stadionu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Krajinović bez plasmana u četvrto kolo Australijan opena

Izvor: RTS, 19.Jan.2019, 06:45

Krajinović – Ćorić 1:3 (6:2, 3:6, 4:6, 3:6). Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u osminu finala Australijan opena pošto je posle četiri seta poražen od Hrvata Borne Ćorića. Naredni rival hrvatskog tenisera biće bolji iz duela Luka Puj – Aleksej Popirin. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.