Nova ubedljiva pobeda nad Grčkom

Izvor: B92, 03.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ubedljiva pobeda nad Grčkom



Odbojkaška reprezentacija SCG pobedom je završila takmičenje u prvoj fazi Svetske lige. "Plavi" su u Pioniru savladali Grčku rezultatom 3:0, po setovima 25:15, 25:22, 27:25.

Meč je odigran u hali Pionir pred preko četiri hiljade gledalaca, aa trajao je nešto manje od sat i po.

Na taj način naši odbojkaši okončali su takmičenje u grupi C na drugom mestu, sa sedam pobeda i pet poraza.

U poslednjem meču naša selekcija bila je potpuno dominantna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prvom i većem delu drugog seta. Iako su "plavi" i u trećoj deonici imali tri poena prednosti, Grci su preokrenuli i ozbiljno zapretili u finišu.

Za selekciju SCG odlično su igrali Miljković i Marković, a na parketu nije bilo Nikole Grbića, kojeg je selektor Travica odmarao zbog lakše povrede.

Sledećeg vikenda u Beogradskoj areni se igra finalni turnir Svetske lige, na kojem će se pored domaće selekcije takmičiti Brazil, Poljska i Kuba.

"Pokušali smo da odigramo bolje nego sinoć, ali smo za rivala imali daleko spremniji i jači tim, koji nas je zasluženo savladao", kratko je rekao Marios Jurdas, kapiten Grčke.

"Večerašnja utakmica bila je slična onoj u Novom Sadu. Dobro smo odigrali prva dva seta, a potom pali u trećem. Ipak, nismo dozvolili Grcima da osvoje počasni set. Ove dve pobede su važne i zbog činjenice da su maksimalne, ali moramo biti svesni da će rivali na finalnom turniru biti daleko opasniji", objasnio je Goran Vujević, zamenik kapitena "plavih".

"Samo u trećem setu smo delovali kao tim. Ipak, za nas je najvažnije da su Jurdas i Kravarik odigrali gotovo ceo meč", istakao je Konstantinos Haritonidis, selektor Grčke.

"Pokušali smo da neke tehničko-taktičke sitaucije rešimo na pravi način i uspeli u tome. Pristup, odnos, zalaganje i agresivnost bili su večeras na visokom nivou. Došlo je u jednom trenutku do nesvesnog opuštanja u trećem setu, ali ipak smo rešili i taj deo igre u svoju korist. Pozitivno je što u poslednje vreme takve situacije pozitivno rešavamo, čime smo stekli neophodnu dozu sigurnosti. Mislim da smo do sada postigli i više nego što smo očekivali i da je mozaik naše igre gotovo sklopljen", precizirao je Ljuba Travica, prvi trener "plavih".

Dvorana: Pionir. Gledalaca: 4.275. Sudije: Pitkanen (Finska), Markov (Rusija).

SCG: Bojović, Mitrović 9, Roljić 1, Stanković, Samardžić (l). Grbić, Đorđević, Gerić 8, Vujević 8, Miljković 18, Ilić 2, Marković 9.

Grčka: Jurdas 13, Kirjazis, Cergas 1, Kurnetas, Stefanu, Cakiropulos 4, Rumeliotis, Smaragdis, Pantaleon 6, Lapas 2, Kravarik 9, Baev 4.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.