Nemački Drekslmajer zapošljava 3.300 radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački Drekslmajer zapošljava 3.300 radnika

U fabrici Drekslmajer (Draxlmaier) u Zrenjaninu, koji zapošljava više od 3.300 radnika, danas je pušten u rad sektor seče kablova, gde je trenutno uposleno više od 100 radnika.

Ti radnci su prethodno prošli višemesečne obuke u pogonima te kompanije u Rumuniji i Moldaviji, kao treninge u Zrenjaninu.

Nemačka Drekslmajer grupa posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, a u pogonima te kompanije montiraju se električne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << instalacije za velike svetske proizvođače automobila.

Generalni direktor pogona Drekslmajer u Zrenjaninu, Andreas Veber kaže da je zahvaljujući tom pogonu poslao poruku da ima dugoročne planove za Zrenjanin i investicije u Srbiji.

"Takođe, ovo je korak napred ka automatizovanoj visokoj tehnološkoj proizvodnji za koju nisu potrebni samo kvalitetni radnici, već i tehničari i inženjeri koji će moći da programiraju i održavaju mašine", kazao je Veber novinarima.

Kako je naglasio, Drekslmajer se odlučio da svoje pogone izgradi u Zrenjaninu jer postoje visokokvalifikovani radnici, ali i zbog veoma pozitivne poslovne klime u Srbiji i tom gradu i najavio mogućnost izgradnje novog pogona, o čemu je, kako je rekao, koš rano govoriti.

Veber je ukazao da je postavljanjem proizvodnog procesa sečenja kablova i predmontaže ostvaren potpuno integrisan proizvodni sistem u pogonu u Zrenjaninu, što znači da svi proizvodni koraci, od sečenja kablova do sklapanja, modul montaže i finalnog sklapanja mogu biti urađeni u jednom pogonu. ;

"Ovaj oblik proizvodnje obezbeđuje maksimalnu efikasnost pošto međukoraci, kao što su pakovanje, prepakivanje ili transport, više nisu potrebni", rekao je Veber.

Na poziv menadžmenta Drekslmajera pogone je danas obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je istakao da je proširenje pogona i veliki broj zaposlenih dokaz da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje.

"Nije malo 30 novih radnih mesta, a kada kažemo da je u poslednja tri meseca ovde zaposleno 300 novih radnika, to je zaista sjajna vest za Zrenajnince", rekao je Janjić.

Drekslmajer grupa posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, u pogonima te kompanije montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drekslmajer cveta, posao za Zrenjanince

Izvor: B92, 05.Avg.2015

U fabrici Drekslmajer u Zrenjaninu, koji zapošljava više od 3.300 radnika, pušten je u rad sektor seče kablova, gde je trenutno uposleno više od 100 radnika...Ti radnici su prethodno prošli višemesečne obuke u pogonima te kompanije u Rumuniji i Moldaviji, kao treninge u Zrenjaninu...Nemačka...

Nastavak na B92...

Nemačka kompanija širi proizvodnju u Zrenjaninu

Izvor: RTS, 05.Avg.2015

Nemačka kompanija "Drekslmajer", posle izgradnje prvih proizvodnih kapaciteta pre sedam godina u Zrenjaninu, od danas ima i novi pogon kojim se zaokružuje proces pravljenja elektrokomponenti za auto-industriju. Zaposleno je još stotinu radnika, uskoro njih još dve stotine. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.