Nemačka: Počinje Liga kup

Izvor: B92, 29.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Počinje Liga kup



Fudbalska sezona u Nemačkoj počinje u subotu, prvim krugom takmičenja u Liga kupu.

Prvi mečevi takmičenja koje po tradiciji otvara sezonu održaće se u Diseldorfu. Čast da u LTU Areni otvore Liga kup imaće ekipe Herte i Hamburger SV-a, a meč je zakazan za 15.30.

Na istom mestu se od 18.15 sastaju Bajer Leverkuzen i branilac trofeja Šalke 04.

U prvoj rundi slobodna su dva prvoplasirana tima iz prošlogodišnjeg šampionata - Verder iz Bremena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i branilac duple krune Bajern Minhen.

U polufinalu Bajern čeka boljeg iz večernjeg meča, dok se Verder sastaje sa boljim iz utakmice između hamburške i berlinske ekipe. Meč u Bremenu igra se prvog, a utakmica u Minhenu 2. avgusta, početak obe je zakazan za 20.30. Finalni duel igra se u Lajpcigu, 5. avgusta od 18 časova.

Domaćin prvih mečeva Liga kupa biće novootvorena arena, koja prima 51.500 gledalaca, i koja je zamenila nekadašnji Rajn Stadion (na slici). Rekonstrukcija stadiona na kojem je Crvena zvezda sa Borusijom iz Menhengladbaha igrala finale Kupa UEFA 1979. godine koštala je 218 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.