Nastase namestio pobedu Lacija?

Izvor: B92, 09.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastase namestio pobedu Lacija?



Odbrambeni igrač Dinama iz Bukurešta Valentin Nastase optužen je u svojoj zemlji za nameštanje poraza Dinama u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Lacija. On je, suočen sa velikim pritiskom, već napustio tim iz Bukurešta. Nastase je optužen da je namerno skrivio penal kojim je rimska ekipa izjednačila u revanš meču u Rumuniji. Lacio je na kraju dobio meč 3:1, i kvalifikovao se u Ligu šampiona.

Bivši štoper Askolija je zbog toga postao državni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neprijatelj u Rumuniji. Neke novine su čak postavljale i pitanje „koliko je to sve koštalo?"

„U šoku sam. Nisam kukavica, ali ne mogu da nastavim da igram za Dinamo. Trener me je napao u medijima, niko ne želi da zaboravi na moje greške, i zato ne mogu da ostanem u Dinamu", rekao je 32-godišnji fudbaler.

Nastase je podneo i krivičnu prijavu protiv rumunskog sportskog dnevnika „Fanatik" zbog optužbi.

„Ubijaju me. Pokušao sam da objasnim, ali nisu mi dopustili. Odlučio sam da sve rešim na sudu, jer me ljudi presreću na ulici sa pitanjem da li sam stvarno uzeo novac. Sada ćemo videti šta će se destiti. Ne želim novac, želim samo izvinjenje. Napravio sam grešku u toku igre, to se svakome dešava", rekao je Rumun.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.