NFL: Poznat raspored doigravanja

Izvor: B92, 01.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NFL: Poznat raspored doigravanja



Vašington Redskins i Tenesi Tajtans obezbedili su plasman u plej of NFL lige pobedama u poslednjim mečevima regularnog dela sezone. Prva runda plej ofa igra se 5. i 6. januara, sastaju se Pitsburg Stilers - Džeksonvil Džeguars, San Dijego Čardžers - Tenesi Tajtans, Sijetl Sihouks - Vašington Redskins, Tampa Bej Bakanirs - Njujork Džajants. Prvu rundu doigravanja zahvaljujući učinku 'preskaču' Nju Ingland Petriots, Indijanapolis Kolts, Dalas Kaubojs i Grin Bej Pekers.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Keri Kolins zamenio je povređenog Vinsa Janga i pomogao timu iz Tenesija da pobedi Indijanapolis Koltse (16:10) i plasira se u doigravanje. Tod Kolins bio je najbolji u ekipi iz Vašingtona koja je pobedom nad Dalasom takođe obezbedila mesto u plej ofu.

Dalas Kaubojsi i Grin Bej Pekersi završili su sezonu sa skorom 13-3 i preskočiće prvu rundu doigravanja, a ako Redskinsi budu uspešniji od Sihouksa još jednom će igrati sa timom iz Dalasa, u drugoj rundi plej ofa.

U AFC diviziji u prvom kolu su slobodni Nju Ingland Petriotsi, posle impresivne sezone sa 16 pobeda bez poraza i Indijanapolis Kolts.

NFL plej of, raspored

'Vajldkard' plej of, 5 - 6. januar

AFC

Pitsburg Stilers (10-6) - Džeksonvil Džeguars (11-5)

San Dijego Čardžers (11-5) - Tenesi Tajtans (10-6)

NFC

Sijetl Sihouks (10-6) - Vašington Redskins (9-7)

Tampa Bej Bakanirs (10-6) - Njujork Džajants (9-7)

plej of divizija, 12 - 13. januar

Nju Ingland Petriots - lošiji AFC

Indijanapolis Kolts - bolji AFC

Dalas Kaubojs - lošiji NFC

Grin Bej Pekers - bolji NFC

Finala konferencija igraju se 20. januara, a domaćin XLII Superboula je Finiks, Arizona, 3. februara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.