NA DANAŠNJI DAN: Zvezda postala šampion sveta (VIDEO+FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2018, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA DANAŠNJI DAN: Zvezda postala šampion sveta (VIDEO+FOTO)

Delije će zauvek pamtiti Tokio.

Pre tačno 27 godina, 8. decembra 1991. fudbaleri Crvene zvezde su postali svetski prvaci. Utakmicu za pehar Interkontinentalnog kupa crveno-beli su igrali u Tokiju, a lak zalogaj za najbolju ekipu planete je bio šampion Južne Amerike Kolo-Kolo, koji je kući ispraćen ubedljivim porazom 3:0. Tom pobedom crveno-beli su objedinili titule evropskog i svetskog prvaka.

FRANCUZI >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ZVALI BENA ZBOG PSŽ-A: Zvezdin golgeter ih ŠOKIRAO odgovorima (FOTO)

VEČITI RIVALI U KLINČU: Zvezda i Partizan jure novog Salaha!

Fudbaleri Crvene zvezde su priliku da igraju taj meč izborili nešto više od šest meseci ranije, čuvenom pobedom u Bariju nad Olimpikom iz Marseja posle penala u finalu tadašnjeg Kupa šampiona. Za razliku od meča iz Barija kada je trener crveno-belih bio Ljupko Petrović, u Tokiju je Crvenu zvezdu sa klupe predvodio Vladica Popović. Klub iz Ljutice Bogdana je u Tokiju nastupio u sledećem sastavu: Milojević, Radinović, Najdoski, Belodedić, Vasiljević, Stošić, Jugović, Mihajlović, Ratković, Savićević, Pančev.

Crveno-bele je u vođstvo doveo Vladimir Jugović u 19. minutu utakmice, a isti igrač je udvostručio prednost šampiona Evrope u 58. minutu. Konačan rezultat postavio je nabolji strelac tadašnje Zvezdine generacije Darko Pančev u 72. minutu, a treba istaći da su crveno-beli više od celog poluvremena igrali sa igračem manje, jer je dva minuta pre kraja prvog dela iz igre isključen Dejan Savićević zbog udaranja protivničkog igrača. Sjajna partija, koju je krunisao sa dva pogotka, donela je Jugoviću titulu igrača utakmice.

На данашњи дан, пре 27 година, Црвена звезда је постала шампион света! 🏆🔴⚪ #fkcz pic.twitter.com/shVWEN1uyF

— Nasa Crvena Zvezda (@nczvezda) 07. децембар 2018.

Vrlo interesantan detalj iz Tokija je taj, da je šef stručnog štaba Čileanaca bio Mirko Jozić, koji je četiri godine ranije bio selektor omladinske reprezentacije Jugoslavije sa kojom je postao prvak sveta, baš u Čileu.

Crvena zvezda se te 1991. sjajnim uspesima upisala zlatnim slovima u istoriju svetskog fudbala, a 27 godina kasnije, posle evropskog proleća i učešća u Ligi šampiona, može se reći da se klub polako vraća na staze stare slave.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAN KADA JE ODJEKIVALO: Crvena zvezda je šampion sveta! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 08.Dec.2018

Na današnji dan, pre 27 godina, Crvena zvezda je savladala Kolo Kolo sa 3:0 i osvojila Interkontinentalni kup, popevši se tako na krov sveta.

Nastavak na Kurir...

"Delije" obeležile godišnjicu zastavom u Tokiju

Izvor: B92, 08.Dec.2018

Navijači Crvene zvezde obeležili su godišnjicu osvajanja titule prvaka sveta na idealan način...Fotografisali su se sa grbom voljenog kluba ispred Nacionalnog stadiona u Tokiju...Na tom mestu Zvezda je 8. decembra 1991. godine pobedila Kolo Kolo 3:0 i osvojila Interkontinentalni kup...Crveno-beli...

Nastavak na B92...

Zvezda obeležila godišnjicu osvajanja sveta

Izvor: B92, 08.Dec.2018

Veterani Crvene zvezde, Upravni odbor i čelnici crveno-belih obeležili su 27. godišnjicu osvajanja Interkontinentalnog kupa...Generalni direktor Zvezdan Terzić, predsednik Svetozar Mijailović i operativni direktor Stefan Pantović su se, u društvu klupskih legendi, uz tortu i šampanjac, prisetili...

Nastavak na B92...

U ČAST SVETSKE TITULE: Najduži most na Koridoru sav je u CRVENO-BELOM (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2018, 00:02

Istorijski uspeh ostvaren u Tokiju...Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su pre 27 godina titulu interkontinentalnog prvaka, pobedivši Kolo Kolo u Tokiju. Ovaj datum je važan za svakog navijača crveno-belih, a na zanimljiv način obeležen je na mostu Vrla na Koridoru 10. Građevina blizu Vladičinog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.