Murinjo vs Gvardiola  Junajted vs Siti

Izvor: B92, 09.Sep.2016, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo vs Gvardiola " Junajted vs Siti

U subotu je od 13.30 na programu prvi mančesterski derbi ove sezone, odnosno prvi trenerski obračun Žozea Murinja i Pepa Gvardiole posle tri godine.

Portugalac i Španac imaju burnu istoriju iz perioda kada su vodili Real Madrid odnosno Barselonu, ali uoči duela Junajteda i Sitija na Old Trafordu, smiruju strasti.

Gvardiola smatra da su njegov rivalitet sa Murinjom stvorili mediji, te da ga pre svega poštuje kao kolegu.

"Mi to ne možemo da kontrolišemo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U više navrata sam rekao da mnogo poštujem Morinja, uvek pokušavam da učim od kolega, a isto je i sa njim. On je bio moj trener kada je bio pomoćnik Bobiju Robsonu. Period u Barseloni i Real Madridu nam obojici nije bio lak, ali sastali smo se pre dve, tri nedelje na sastanku trenera Premijer lige. Naravno da ću prihvatiti da popijemo po čašu vina ako me pozove", rekao je Gvardiola.

Murinjo je rekao da medju njima dvojicom "nema problema" i da Siti ima veoma dobrog trenera.

"Svuda sam igrao derbije i uvek želim da imam kontrolu emocija. Ako želimo da pobedimo moramo se izdići iznad toga. Siti ima veoma dobrog trenra. Uvek imaju veoma dobre igrače i kupuju nove. Oni su kandidat za titulu i morate da ih poštujete", rekao je Murinjo.

Junajted i Siti su u poslednjih deset sezona zajedno osvojili sedam šampionskih titula, a trenutno u derbijima Junajted ima 71 pobedu, Siti 49, a 51 utakmica završena je remijem.

Jedini gol u mančesterskim derbijima prošle sezone postigao je igrač Junajteda Markus Rašford na Etihadu.

Novu sezonu dva kluba iz Mančestera su počela sa po tri pobede, a s obzirom na letošnja pojačanja predstavljaju glavne favorite za osvajanje Premijer lige.

Prvi međusobni duel imaju u subotu od 13:30 časova na Old Trafordu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.