Momci, to je Totenhem!

Izvor: Mondo, 15.Mar.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momci, to je Totenhem!

Čuvena Fergusonova "motivacija" iz 90-ih i dalje je aktuelna kada na "Old Traford" dolazi Totenhem.

Sera Aleksa Fergusona više nema na klupi Mančester junajteda, ali neke tradicije uspostavljene za vreme njegove strahovlade važe i danas, kada je tu ne toliko ubedljivi Luj van Gal.

U autobiografiji, legendarni fudbaler Junajteda Roj Kin ispričao je da je jednom, kada mu je već bilo muka od Fergusonovih žestokih motivacionih govora pred utakmicu, menadžer samo ušao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i rekao: "Guys, it's Tottenham" (Momci, to je Totenhem).

To je bilo sve. Junajted je izašao na "Old Traford" i lagano rešio utakmicu u svoju korist.

Ovog puta ne znamo šta je Van Gal rekao ekipi u svlačionici, ali šta god da je rekao utakmica je bila završena pre nego što je i počela: Maruan Felainu u 9, Majkl Kerik u 19. i Vejn Runi u 34. minutu za:

Mančester junajted - Totenhem 3:0 (3:0), posle čega su gosti, koje je sasvim solidno ove sezone vodio menadžer Maurisio Poketino, definitivno ispali iz trke Ligu šampiona.

U isto vreme, na "Gudisonu", Everton je iskoristio lošu formu Njukasla da preseče svoj očajan niz rezultata i zabeleži tek drugu pobedu u poslednjih 12 kola - 2:0 (1:0) golovima Džejmsa Mekartija u 20. i Romelua Lukaku sa bele tačke u 56. minutu, uz očajnu reakciju Tima Krula kod udarca Mekartija za 1:0.

Čisto da tradicija bude nastavljena, štoper Njukasla Fabrisio Koloćini dobio je crveni karton posle starta nad Aronom Lenonom par minuta posle drugog gola Evertona, pa su tako susreti ova dva kluba izbila na treće mesto po grubostima od osnivanja Premijer lige. Koloćinijevo isključenje bilo je 14.

Ispred su samo dueli Liverpula i Evertona (20) i Liverpula i Mančester junajteda (15).

Felaini je Uga Lorisa savladao levom nogom sa leve strane kaznenog prostora, posle pasa povratnika u tim, Karika. Ovaj igrač je posle asistencije zabeležio i gol, već u 19. minutu, posle gužve u šesnaestercu gostiju i nemušto izbačene lopte u polje, a protivnika, koji u prvih 45 minuta nije imao apsolutno nikakav šut prema golu Davida De Hee, dokusurio je kapiten Runi, koji je postigao 14. gol na poslednjih 14 mečeva Junajted na "Old Trafordu".

Proslavio ga je simpatično, simulirajući boks udarce i pad u komu, a sve zbog video snimka koji se pojavio u engleskoj javnosti nešto pre početka utakmice i na kom se vidi kako ga je, prilikom sparinga u njegovom stanu, prijatelj Fil Bardsli pogodio u bradu i bacio na pod, i u nesvest.

S nova tri boda, a posle šeste pobede u poslednjih osam kola, Van Galov tim prišao je na bod zaostatka iza zahuktalog Arsenala, koji se fantastičnom serijom rezultata uključio u borbu za titulu prvaka, u kombinaciji sa nekoliko mizernih ostvarenja do skoro neprikosnovenog dvojica Čelsi/Mančester siti.

Sada je na potezu Liverpul, koji u ponedeljak gostuje na vrućem terenu u Velsu, ekipi Svonsija. Novom pobedom "redsi" bi povratili od Arsenala epitet najboljeg tima lige u 2015. godini, i osvojili 54. bod, što znači da bi Siti, Arsenal, Junajted i Liverpul delilo samo četiri boda.

Totenhem to, sada, posmatra sa svega 50 bodova, koliko ima i Sautempton.

Uskoro opširnije...

REZULTATI:

Čelsi - Sautempton 1:1 (1:1)

/Kosta 11 - Tadić pen 19/

Everton - Njukasl 2:0 (1:0)

/Mekarti 20, Lukaku pen 56/

Mančester junajted - Totenhem 3:0 (3:0)

/Felaini 9, Karik 19, Runi 34/

U subotu:

Kristal Palas - Kvins Park Rendžer 3:1 (3:0)

/Zaha 21, Mekartur 40, Vard 42 - Filips 83/

Lester - Hal Siti 0:0

Sanderlend - Aston Vila 0:4 (0:4)

/Benteke 16, 44, Agbonlahor 18, 37/

Vest Bromvič Albion - Stouk Siti 1:0 (1:0)

/Ndeje 20/

Arsenal - Vest Hem 3:0 (1:0)

/Žiru 45+1, Ramzi 81, Flamini 84/

Barnli - Mančester siti 1:0 (0:0)

/Bojd 61/

U ponedeljak:

Svonsi - Liverpul (21.00)

TABELA: Čelsi (-1) 64, Mančester siti 58, Arsenal 57, Mančester junajted 56, Liverpul (-1) 51, Totenhem 50, Sautempton 50, Stouk 42, Svonsi (-1) 40, Vest Hem 39, Njukasl 35, Kristal Palas 33, Vest Bromvič Albion 33, Everton 31, Aston Vila 28, Hal 28, Sanderlend 26, Barlni 25, Kvins Park Rendžers 22, Lester 19.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.