Milošević: Ne bih imao srca da stopiram Tošićev transfer

Izvor: B92, 21.Feb.2020, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Ne bih imao srca da stopiram Tošićev transfer

Savo Milošević, trener fudbalera Partizana, kaže da se njegova ekipa trudi da svaku utakmicu u Superligi igra kao da je u pitanju evropska.

On je na konferenciji za novinare pred meč 22. kola protiv TSC-a pričao o mnogim temama, između ostalih i o mogućem odlasku Zorana Tošića.

"To još nije gotovo, moja ideja je da probamo da ga zadržimo. Ali ljudski kao trener i kao neko koga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Tošić mnogo zadužio od kad sam ovde, ako je njegova želja da ode, ja ga neću zaustavljati. On je zaslužio takav tretman i od mene i od kluba. On je neko ko nam je mnogo potreban i mnogo nam donosi, ali ne bih imao srca da ga zaustavim ako se dogovori da ode. Ja moram i u tome da ga podrzim. Svako koga nema bez njega se moze. To je fudbal. To pokazuje koliko su inostrani klubovi zainteresovani za naše igrače", rekao je Milošević

Milošević ističe kvalitet koji njihov naredni protivnik, TSC iz Bačke Topole, poseduje.

"Bilo je teško protiv TSC u Beogradu iako je ekipa koja je došla iz nižeg ranga. Odmah su pokazali da imaju takmičarski mentalitet i kontinuitet. Pokazali su timski kvalitet pored individualnog koji imaju. Postali su ekipa za Evropu, a s obzirom da su pre nekoliko godina bili u trećoj jasno je da to nije slučajnost već proizvod kontinuiranog rada i razvoja", dodao je Milošević.

Milošević se trudi da na sve načine motiviše ekipu pred nastavak brobi u Superligi Srbije.

"Jesenas smo trošili dosta energije u Evropi pa smo imali problema u svakoj domaćoj utakmici posle Evrope. Probao sam da nateram igrače da razmišljaju kao ja, da svaku utakmicu u Superligi igramo kao da je evropska. Potrebna nam je takva energija i da na taj način gledamo sve rivale, počevši od TSC. Trudim se da ja ne dodajem dodatni pritisak na igrače koji već imaju tim što igraju za Partizan. Svaka utakmica je pritisak pa ne moramo i mi dodatni praviti. Igrači su svesni da je svaka tekma bitna i imaju svest da više nema opravdanja", istakao je Milošević.

Partizan je u prvom kolu prolećnog dela savladala Radnik sa 3:0, a sve golove postigli su iz prekida.

"Da li smo ispucali bonus? ", našalio se Milošević i dodao: "Nadam se da će me demantovati igrači. Prekidi generalno mogu mnogo da donesu kako što mogu i da odnesu. Veoma su bitan faktor igre naročito kada naiđete na rivale koji vam pariraju u svakom segmentu".

Napadač Partizana Umar Sadić protiv TSC-a rizikuje osmi žuti karton, koji bi ga izbacio iz konkurencije za sastav za derbi sa Crvenom zvezdom.

"Razgovarali smo o tome s njim, vodimo računa. U subotu će sigurno igrati, neću pribegavati drugim metodama, ali u sredu protiv Proletera neće igrati pa šta bog da", rekao je Milošević.

Milošević je stigao i da prokomentariše uspeh košarkaša Partizana, koji su u nedelju osvojili Kup Radivoja Koraća.

"Čestitam KK Partizan osvojen Kup. Sjajna utakmica, sjajan ambijent, Partizan se vraca na visine na koje smo navikli. Mngo mi je drago jer mnogo volim kosarku", zaključio je Milošević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NE BIH IMAO SRCA DA ZAUSTAVIM TRANSFER TOŠIĆA: Milošević otvoreno o odlasku Bambija iz Partizana (FOTO)

Izvor: Kurir, 21.Feb.2020

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da je njegova želja da Zoran Tošić ostane i istakao da ne bi imao srca da stopira njegov tranfer ako odluči da napusti crno-bele.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.