Mikica Vesnić: Rivali, ne gubite nadu

Izvor: Kurir, 21.Jun.2012, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikica Vesnić: Rivali, ne gubite nadu

Žao mi je što na startu sezone nije bilo mnogih koji su preko zime najavljivali da su brzi

Regionalni šampion u automobilizmu u ST klasi, Užičanin Milovan - Mikica Vesnić nagovestio je odbranu titule impresivnim nastupom na stazi Zalužani u Banjaluci.

Opel Vektra svakako je među favoritima i na sledećoj trci, koja se ovog vikenda vozi na Grobniku kod Rijeke. Vesnića smo, neposredno pred polazak u Hrvatsku pitali koliko je zadovoljan početkom sezone. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

"Stvarno sam mnogo radio na automobilu, pre svega u smislu reparacije. Bilo mi je bitno da je ispravan i da funkcioniše besprekorno. Kao i svake godine, mi smo to uradili na najbolji mogući način".

Osim Zorana Kastratovića i Pavla Komnenovića, niste imali konkurenciju na prvoj trci.

"Žao mi je što se u Banjaluci nisu pojavile mnoge kolege koje su najavljivale dolazak. Nadam se da će se to u Grobniku desiti, da će doći svi akteri koji preko zime najavljuju da će biti brzi. Spremno ih čekam tamo i uz malo sreće, verujem da ću ih pobediti".

Mislite li da je u pitanju loša pripremljenost rivala ili njihov strah?

"Reč strah je jako teška i po meni glupa. Jedno je sigurno da sam ja godinama najbrži u najjačoj kategoriji, ali ono što bih poručio rivalima je da koriste zimu da utroše mnogo energije na pripremu. Ne smeju da gube nadu, ovo je i tehnički sport i moraju da idu do kraja. Prošle godine smo bili svedoci mog blagog opuštanja na poslednjoj trci kad je Zoran Kastratović uspeo da me obiđe. Svi smo ljudi od krvi i mesa", zaključio je Vesnić.

Dogodine u Evropu

Ciljevi za ovu sezonu su poznati, šta je sa sledećom?- Nadam se da ću ovu godinu izgurati do kraja po planu. Biće tu i brdskih trka, više promotivnih, ali radim na tome da iduće godine vozim Evropski šampionat na kružnim trkama. Po meni, dve najozbiljnije discipline su reli i kružni šampionat, ostalo manje-više nije vredno pomena. Nadam se da ćemo preko zime imati prilike da pričamo o pripremama za takav šampionat.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.